Уникални рецепти с гарантирано качество от кухнята на Джейми Оливър!

Посрещнете празниците с най-вкусните ястия по рецептите на най-известния готвач в света и екипа на неговото списание! Очаквайте от 3 декември!



Салати
96 с., цена 11,95 лв.
ISBN 978-954-26-1521-7



Вдъхновяващи рецепти за топли и студени, семпли и изтънчени салати, приготвени от качествени съставки в традиционни или необичайни комбинации.



Месни ястия
96 с., цена 11,95 лв.
ISBN 978-954-26-1528-6



Невероятни рецепти за месни ястия, за да зарадвате семейството и приятелите си с вкусни кюфтенца, крехко агнешко, ароматно свинско или сочно телешко.



Десерти
96 с., цена 11,95 лв.
ISBN 978-954-26-1522-4



Специални рецепти за страхотни десерти, които ще превърнат делника в празник: плодови десерти, пухкави сладкиши или неустоими шоколадови изкушения.

За поредицата

Поредицата „Джейми и приятели“ включва луксозни тематични кулинарни книги със специално подбрани рецепти от шестгодишната история на списанието на Джейми Оливър. Селекцията от традиционни ястия и екзотични предложения ще допадне на почитателите на бързите и семпли рецепти и ще вдъхнови смелите импровизатори да сътворят нови кулинарни изкушения. Автори на рецептите са Джейми Оливър, сътрудниците на списанието и готвачи от цял свят, гостували в различните броеве, а красивият снимков материал е дело на едни от най-уважаваните кулинарни фотографи.

За Джейми Оливър



Топготвач, автор на кулинарни бестселъри и телевизионен водещ, Джейми Оливър се нарежда сред най-обичаните знаменитости в цял свят. С непринуденото си поведение и заразителен ентусиазъм англичанинът печели милиони фенове и последователи. Обществените му кампании в подкрепа на здравословното хранене го превръщат в пример за подражание.

***

Посрещнете празниците с най-вкусните ястия по рецептите на най-известния готвач в света и екипа на неговото списание! Очаквайте серията "Джейми и приятели" от 3 декември. А до тогава в ИК "Хермес" ще публикуваме всеки ден по една апетитна рецепта с гарантирано качество от кухнята на Джейми Оливър.

МОРКОВЕНА САЛАТА С МЕД И ГЛАЗИРАНО ПИЛЕ - 6 порции

· 2 бр. пилешки гърди без кожата
· 4 скилидки чесън
· 4 с. л. балсамов оцет
· 4 с. л. мед
· 60 мл зехтин
· 300 г моркови
· листата на 1–2 стръка мащерка
· 2 ч. л. дижонска горчица
· 3 глави червена цикория (радикио), листата отделени
· 2 портокала, почистени от ципата, на парченца
· 50 г лешници, счукани
· шепа кервел за сервиране

1. Загрейте фурната на 180°C. Начукайте пилешките гърди до дебелина 1,5 см. Накълцайте 2 скилидки чесън и ги сложете в купа с 3 с. л. балсамов оцет,
3 с. л. мед и 1 с. л. зехтин. Прибавете пилешкото, разбъркайте и приберете купата в хладилника за 30 минути. Смачкайте останалите скилидки чесън и ги сложете в тава за печене заедно с морковите, мащерката и 1 с. л. зехтин. Разбъркайте и печете 30 минути, като полеете с останалия мед 10 минути преди края на печенето.

2. Сгответе пилешките гърди в тиган на умерен към силен огън за 10 минути, като ги обърнете по средата на готвенето. Разбъркайте останалия зехтин и балсамов оцет с горчицата, за да приготвите дресинга. Аранжирайте листата цикория в плато, нарежете пилешкото месо и разпределете парчетата отгоре заедно с морковите, парченцата портокал и ядките. Залейте с дресинга и сервирайте с кервел.

За една порция: 314 кал, 17,2 г мазнини (2,3 г наситени), 15,1 г протеини, 26,9 г въглехидрати, 24,7 г захари