Автор
Woman.bg

Книга за Дяволското гърло стана бестселър на "Ню Йорк таймс"

Романът "Ангелополис" на американската писателка Даниел Трусони стана бестселър на "Ню Йорк таймс".

Книгата, която отвежда читателите на разходка от Париж, през България до Сибир, получи положителни оценки от критиците на престижния вестник, които я определиха така: "Чувствен и интелигентен... Ужасяващо смислен трилър.” "Ангелополис" е продължение на книгата "Ангелология", чието действие също беше свързано с България.

В сюжета на поредицата хората се борят срещу ужасяващ враг - хибриди между човеци и ангели, наречени нефилими. Свръхестествените създания кроят планове да сътворят свой собствен рай, но са безжалостно преследвани от главния герой, който се превръща в ловец на ангели. Даниел Трусони включва в романа и сцени от България - от Черноморието и от Дяволското гърло.

Тя се вдъхновила от нашата природа, докато живяла в София със своя български съпруг - писателя Николай Грозни. След излизането на първата книга от поредицата тя сподели, че много силно се заинтригувана от мита за Орфей и връзката му с Дяволското гърло. В момента Трусони живее във Франция, а новата й книга "Ангелополис" вече е на българския пазар от издателство "Сиела".

Източник: novinar.bg