Вчера вечерта модната марка Knapp представи новата си колекция The Romantic collection 2013/2014.

След пролетта на точките, зайците и pin-up вдъхновението, есента и зимата за KNAPP са решени в драматично черно и дантели. Познат с афинитета си към минимализма и често пъти подвластен на модните влияния от средата на миналия век, екипът на българския бранд показа една завладяваща еклектична колекция, обединяваща романтични силуети, материи и детайли от различни епохи.

Актрисата Теодора Духовникова беше ослепителна в емблематична за новата колекция рокля, изработена от черна коприна и заслужено събра възхищението на гостите. Тя сподели, че се чувства в нея като филмова героиня. Освен специален гост на вечерта, тя е и почитател на марката.

Четете още: Изчистени линии, точки и уникални рисунки = новата колекция на Knapp

Изложбата - ревю даде възможност на всеки присъстващ да види в детайли тоалетите, представени от топ модела Глория Петкова, както и от други от най-успешните модели на Ивет Фешън.

Дантелата е основен елемент в The Romantic collection 2013/2014, който за първи път влиза в дизайна на марката. Затова KNAPP се спират на една от водещите френски марки за дизайн на дантели, с която са работили в някои от филмите с най-коментирани и атрактивни костюми през тази година, като „Великият Гетсби“! Особено внимание е обърнато на съчетаването на материите и на играта с тяхната плътност и различна текстура. Памук, коприна и вълна си партнират с различна по своя рисунък дантела, с флорални мотиви и меки ръчно изработени помпони. За по-завършения облик на колекцията са включени щрихи от ръчни плетива на две куки. Черната гама в тоалетите е разнообразена от цветни акценти в приглушен нюанс на фуксия, синьо и бежово.

Четете още: Есенно-зимни предложения от KNAPP

Традиционното решение колекцията да включва две линии – основна и Light не е пренебрегната и през този сезон. В Light линията се дублират силуети от основната, но решени в коренно различни материали сред които вълнено и памучно трико, а дрехите подсказват своята casual насоченост. Цветовата гама е по-топла и за разлика от предложенията от по - високия клас на основната линия, не включват черната гама и акценти от дантела.

Напълно нова е и колаборацията на КNAPP с утвърдения дизайнер на бижута – Антоанета Рамджули! Тя създаде серия аксесоари от дърво и полускъпоценни камъни, която отговоря стилово и концептуално на търсенията на марката.

За финалните щрихи към цялата визия, KNAPP се довериха на едни от утвърдените имена, като Слав Анастасов и Жоро Петков, с които марката работи по своите модни проекти. За цялостния имидж, който екипът KNAPP биха искали да предлагат с всяка своя колекция, взаимно си гласуваха доверие с елегантните обувки на магазин Le Scarpe, а гостите се насладиха на Absolut коктейли и получиха специални подаръци от Vichy.

Четете още: Мечешка прегръдка с марка Knapp

Сред почитателите на марката, дошли да видят новата колекция бяха певицата Сантра, продуцентът Андрей Арнаудов, водещата Деси Стоянова, собственичката на „Ивет Фешън“ Ивета Григорова, топ моделът Мира Колева-Кленовски, очарователната приятелка на Дичо, Карина и други.

Снимки: Темелко Темелков, Момчил Христов