Автор
Woman.bg

Клеопатра, Клеопатра, каква е тайната ти за красота?

Името й е символ на женския идеал, а славата и красотата й са оставили следа в историята.

Красотата на египетската царица Клеопатра в продължение на много векове вълнува жените по цял свят, поради факта, че тя успява да завладее сърцата на най-силните, непревземаеми мъже за онова време.

Всички знаем за легендата за Клеопатра и как успява да накара Марк Антоний да се отклони от пътя си, използвайки своята красота и спиращо дъха излъчване.

* Клеопатра и Марк Антоний

Говори се, че тя не е била голяма красавица… Въпреки това, нейната красота и козметични тайни все още се ползват със заслужена популярност.



Най-важната рецепта за красотата на Клеопатра, разбира се, е прочутата млечна вана. Тя обичала да се къпе в магарешко мляко - продукт, богат на омекотяващия кожата цинк. Благодарение на своите антибактериални, стягащи и защитни качества, цинкът осигурява здравето и красотата на кожата, косата, ноктите и очите. Този „минерал на красотата” подхранва кожата, поддържа я чиста и възстановява най-горния й слой. Освен това има чудесен ефект при екземи и акне.

Съвет: Хората, които страдат от акне, могат да почистят кожата си за два месеца, ако увеличат приема на цинк до 30 мг на ден.

Косата представлява 90% протеини, затова се нуждае от витамини, минерали и аминокиселини, за да изглежда лъскава и еластична. Наред с витамините Е, В и медта, цинкът играе важна роля за поддържане на красива коса.



Как да си направите подобна млечна вана?


Разтворете малка чашка мед на литър топло (не сварено) мляко и излейте сместа във ваната. Температурата трябва да бъде близка до телесната, т.е. 36-37 градуса, след което постойте 10-15 минути.

Модерните последователи на красотата на Клеопатра предлагат да се замени млякото със сухо мляко, ефекта е близък и кожата отново омеква невероятно.

Ефектът на подобна процедура се засилва със скраб за тяло.

Ето как може да си го направите сами: 300 гр. морска сол се смесва с половин чаша гъста сметана, и се изтривало тялото на кралицата.

Преди или след баня - мненията се различават, но според нас, по-добре да се използва скраб преди ваната, за да се почисти кожата и меда с млякото да има по-голям ефект.



Говорейки за рецепти за красота на Клеопатра, не трябва да забравяме глинената маска, която пречиства и изсветлява кожата.

Нейния състав е глина, мед, заквасена сметана и лимонов сок са в равни части. Приложете я за 20 минути на лицето си и отмиите първо с топла, след това със студена вода.

Смесете топло мляко и мед в равни дози, поставете върху лицето за около половин час, и след това отмийте с топла вода. Маската е добра за почти всеки тип кожа.

Глината съдържа всички необходими за кожата минерали и микроелементи. Тя подхранва, овлажнява, тонизира, стяга, затова е и заслужен антисептик.