Автор
Woman.bg

Класация на най-красивите плажове по света според National Geographic

Неземно вълшебни, магически и спиращи дъха - 10 от най-красивите плажове според National Geographic.

Има нещо наистина вдъхновяващо в бреговете, меките полутонове на хоризонта, пухкавите облаци и кристалните води. Предразполагат ни да се чувстваме свободни и изпълнени с мечти! Пожелаваме ви приятно разглеждане!

1. Сейшели

Едни от най-често сниманите плажове в света са тези с розовите пясъци на Anse Source d'Argent. Те разкриват невероятния остров La Digue. Той е един от 115-те острова от този архипелаг в Индийския океан. Пясъците блестят на фона на извисяващите се гранитни камъни, натрупани с времето. Водата е тюркоазена и сравнително плитка. Рифът е защитен от вълните на океана.

2. Малдиви

Независимо дали вашата мечта за перфектна почивка се състои от луксозни нощувки в четиризвезден хотелски комплекс, или плуване сред тропически риби - големи около 80 фута (24 метра), Малдивите са от онези острови, където и двете могат да се сбъднат. Те са формирани от преминаващите екватора югозападно от Шри Ланка, 1,102 острова. Мекият въздух обгръща архипелага и прелива в красива мъгла сред палмите.

3. Бора Бора, Таити

Това е един от най-магическите острови от Френска Полинезия в Тихия океан. Само 18 мили (29 км) дълъг, този малък, но пищен остров се намира в защитена лагуна, завършваща от бели пясъчни брегове. Бора Бора разполага с прозвището "романтичния остров", поради изолираните плажове, интимни хотели и спокойна атмосфера.

4. Хамптънс, Ню Йорк

Хамптънс е един от най-красивите плажове на Лонг Айлънд. Непокътната бреговата линия започва около Саутхемптън и тече на изток до края на острова в Монтоук. Ветровитите дюни и вълнистите треви граничат с Атлантическия океан.

5. Плаж Ланикай, Хавай



Половин миля пенлив пясък, поклащащи се палми над плаж с бял пясък, буйни тропически растения, и безкрайно слънце правят Ланикай един от най-красивите плажове на Хавай. Брегът е защитен от близкия коралов риф, което прави водата относително спокойна. Цветът винаги е наситено зелен и съвършен. Като от пощенска картичка.

6. Остров Нантъкет, Масачузец



Най-популярните плажове се намират на този остров. Той е в Северния Атлантик. Идеален за сърфисти и деца. Водата тук е сравнително спокойна, има много пясък за слънчеви бани и строене на пясъчни замъци. Плаж Мадакет е известен с невероятни залези, които не са за пропускане. Плаж Куиднет пък осигурява чудесен изглед от фара Sankaty Head.

7. Остров Фрейсър, Австралия

Кацнал на слънчевото крайбрежие на Куинсланд. Намира се на 161 мили ( 259 км) североиточно от Брисбейн. Той е най-големият пясъчен остров на света и се състои от прекрасни плажове.Този обект на световно наследство е мечтата на всеки еколог – неподправен естествен рай! Дъждовни гори с 1000 – годишни дървета, израстнали от пясъка. Тук пристигат широка гама туристи, от запалени еколози до изтънчени курортисти.

8. Сейнт Бартс

Един от многото острови в Карибско море, Сейнт ( или Свети ) Бартс се откроява със съвкупността си от френски шик и тропически релакс. С красиви, закътани плажове, фина френска кухня, и уютни хотели, този тропически рай е популярен сред дестинациите за разпускане. В осем мили (13 км), острова е очертан от 20 плажа и малки заливчета за плувци и плажуващи, с блестяща вода и бял пясък.

9. Лангкави, Малайзия

Името "Лангкави" означава "земята на нечии желания". Гостоприемно местенце, за което се вярва, че някога често е било убежище за пирати. Лангкави се превърна в модерно скривалище за пътешественици, търсещи бягство от съвременната култура. Ако ваканцията на вашите желанията е далеч от тълпите, с бял пясък и чисти води до тучни зелени гори, вие ще откриете себе си тук.

10. Кауна'оа Бей, Хавай



Намира се на крайбрежието на Големия остров на Алоха. Кауна'оа Бей е типичното хавайско място. Само 0.25 мили дълъг (0,4 километра), с форма на полумесец, плажа има изобилие от бял пясък, палми, и спокойна синя вода. Тук може да плувате, да добивате слънчев загар, както и да се гмуркате в кристално ясните води.
За плувците - този плаж няма спасители! През нощта често може да видите плуващи скатове.