Годината на Коня ще ни донесе усилен труд, ярки шоута и политически интриги.

Важна роля ще изиграе дипломатиката, а преговорите с влиятелни хора ще бъдат успешни, ако успеете наистина да ги заинтересувате. Много хора ще открият очарованието на спорта, ще започнат да спортуват дори онези, които преди изобщо не са се замисляли за здравословен начин на живот и тренировки.

Покровителят на годината е доста своенравен, затова ще бъде благосклонен само към онези, които обича. Ако го плашите или дразните, ще се сблъскате с редица неприятности, финансови загуби и социална несигурност. Впрочем можете да пробвате да спечелите Коня на своя страна като промените определена черта на характера си, отношението си към работата и хората или начина на постигане на материално благополучие.

Плъх

За Плъховете 2014 година ще бъде трудна. Конят се страхува от плъхове и затова не ги обича. Възможно е да натрупате дългове, които с времето само ще се увеличават. Постарайте се да не харчите излишни пари и спестявайте поне 10 % от заплатата си, за да избегнете финансовите затруднения.

Ще трябва да положите усилия, за да се разбирате с околните. Вие често сте твърде самонадеяни, а покровителят на годината не понася самовлюбени същества (макар честичко да се възхищава сам на себе си). Вслушвайте се в мнението на онези, с които си сътрудничите тясно.

Не е изключено да имате проблеми в деловата сфера. Възможно е да ви се наложи да смените работното място и дори да се научите на нова професия. Ако искате годината да бъде успешна за вас, не се плашете от промените в живота си, реагирайте бързо на негативните тенденции и си тръгвайте сами, преди да са ви изгонили. Така ще запазите достойнството си и ще предотвратите неприятностите.

Бик (Вол)

Биковете през годината на Коня ще се радват на успех и благоденствие. Покровителят на годината харесва вашето трудолюбие, затова ще ви подари нови доходоносни проекти и ще ви даде възможност да се проявите едновременно в няколко сфери.

Очаква ви издигане в кариерата, както и разбирателство с ръководството. Ще ви дават за пример на другите служители. Възползвайте се от този благоприятен момент.

През тази година ще спестите доста солидна сума и ще осъществите най-големите си желания. Ще постигнете по-голяма материална и социална стабилност и ще заложите здрави основи за планиране на близкото си бъдеще.

Освен това ще се отървете от проблеми, които са ви тормозили през 2013 г. Най-важното е по-често да проявявате най-добрите си качества и да реагирате своевременно на всички изгодни предложения. Текущата година не е подходяща за дълги размисли и колебания.

Тигър

За Тигрите 2014 година ще бъде сполучлива. За да постигнете нещо по-сериозно обаче, ще трябва постоянно да се трудите. Конят не понася безделието, само с усилия ще получите благата, които ви очакват.

Благодарение на чара си ще се сдобиете с нови клиенти или ще получите допълнителна работа, като и двете ще ви донесат добър доход. Най-важното е да не отказвате предложенията, дори ако реализацията им ви отнеме много време и не ви остави възможност да си почивате и да се забавлявате.

Освен това годината ще бъде за вас донякъде преломна. Точно през този период ще се сбъдне някаква ваша отдавнашна мечта, свързана с нещо материално. Не е изключено да ви очаква преместване, а новото място ще определи бъдещето ви. Ще трябва да промените донякъде начина си на живот и да се адаптирате, но това ще ви достави удоволствие.

Четете още: Хороскоп за съвместимост 2014

Заек (Котка)

Зайците (Котките) ги очаква спокойна и благополучна година. Ще си вършите познатата работа спокойно и без напрежение и този труд ще ви донесе точно толкова пари, колкото са ви необходими за задоволяване на всичките ви нужди.

За жалост едва ли ще се издигнете в кариерата, но това може да не ви притеснява, тъй като ще сте доволни от това, което имате. Ако пък искате да се наситите с нови впечатления или да се пробвате в нещо непознато за вас, заложете на публичните дейности.

Успешни ще бъдат проектите, свързани с литература и мода. Всичко, което предприемете в тази насока, ще ви донесе популярност поне в тесен кръг. Дори ако не изкарате голяма печалба от това, чувството на удовлетворение ще ви помогне да постигнете ново ниво на самосъзнанието и да разширите значително кръга на познатите си.

Дракон

През 2014 година Драконите ще се радват на успех и слава. Ще привлечете вниманието на влиятелни хора, които ще станат ваши покровители, ще ви помогнат да увеличите доходите си и да се издигнете в кариерата. Не е изключено да ви предложат да се заемете с нещо, което досега не сте работили, но за което имате вроден талант.

Възможно е да започнат да ви плащат за това, което сега правите безплатно. Най-вероятно професионалните ви навици ще ви издигнат до нивото на онези, които сега са ваши поръчители или началници.

Годината на Коня ще ви даде шанс да довършите нещо, което сте започнали през 2012 г. и сте продължили да правите през 2013 г. Ще се освободите от някакъв външен натиск, който ви е пречил да завършите проекта. Най-важното е да не се отказвате от възникналите възможности, оправдавайки се с това колко сте заети.

Змия

За Змиите 2014 година ще е неспокойна, при това не толкова от служебна гледна точка, колкото в сферата на любовния живот. Каквото и да става в сърцето ви обаче, то не е повод да пренебрегнете задълженията си. В противен случай към любовните терзания ще се добавят и неприятности в службата. Старайте се да поставяте ясна граница между чувствата и нуждите си. Ще трябва да впрегнете цялата си мъдрост, за да запазите това, което имате и да спечелите нещо отгоре.

Годината на Коня ще ви даде възможност да започнете нещо, което по-късно ще ви предпази от затруднения. Най-важното е да не изпуснете шанса си. Не се поддавайте на депресии и се старайте да бъдете оптимисти. Изпитанията са просто едно стъпало към бъдещото благополучие.

Кон

През 2014 година Конете ги очакват постоянни неприятности. Много от начинанията ви ще завършат с провал, а причина за това ще е характерът ви. Непрекъснато ще се палите по нови идеи и ще отлагате започнатите си дела. Но и новите си начинания най-вероятно ще зарежете на средата. Така всичките ви проекти ще останат незавършени и просто ще си изгубите времето.

Постарайте се да систематизирате действията си, не се опитвайте да носите две дини под една мишница. Ако в началото на годината си поставите няколко важни цели и се стремите към тях методично, без да се разсейвате по други неща, ще успеете да преодолеете негативните тенденции и ще отбележите победа.

Освен това през тази година контролирайте стриктно изразяването на емоциите си. Избягвайте импулсивните постъпки и прибързаните думи. В противен случай ще настроите срещу себе си онези, които по принцип изпитват симпатия към вас.

Овца (Коза)

За Овцете (Козите) 2014 година ще бъде лека и щастлива. Представителите на този знак ще виждат само позитивните страни във всичко и ще се справят с лекота с неприятностите. Конят донякъде ви съжалява, старае се да ви предпазва от неприятности и да ви глези. Затова ще ви подари всевъзможни блага и няма да поиска в отплата нито тежък труд, нито прекомерни емоционални вълнения.

Може да се каже, че вие ще се сблъскате с най-малко проблеми и социални сътресения от всички знаци. Вие ще се абстрахирате от неприятностите и ще залагате на онези неща, които ви доставят удоволствие.

Освен това през тази година ще имате възможността да станете популярни или да разгърнете бизнеса си в международни мащаби. С каквото и да се захванете, неизменно ви очакват успех и печалба. Постарайте се обаче да не прахосате всичките си пари за развлечения.

Маймуна

През 2014 година Маймуните ще намерят истинското си място. Ще имате възможност да се реализирате в сфера, в която имате най-голям талант. Най-вероятно ще смените няколко пъти работата и накрая ще се спрете там, където ще ви предложат прилична заплата и свобода на действие. Ще получите пълен „карт-бланш“ за реализиране на креативните си идеи.

Освен това през тази година ще ви донесе безброй нови познанства. Ще привличате като магнит полезни за вас контакти, а хората, попаднали под влиянието ви, ще ви направят редица услуги. Предстои ви често да се оказвате в центъра на вниманието. Хора, които нямат вашата твърдост, ще искат съвет от вас и ще се опитват да почерпят оптимизъм от вас. Очакват ви и редовни покани за различни мероприятия, някои от тях ще организирате лично. Врочем не е изключено да ви платят за това.

Петел

Петлите ги очаква благополучна година, изпълнена с успешни проекти, големи печалби и пътешествия. Не забравяйте обаче, че е грехота да се присмивате на чуждото нещастие – иначе то ще сполети и вас.

Ако помагате на хората, изпаднали в беда и подкрепяте морално и материално близките и приятелите си, ще се радвате на увеличаване на състоянието ви. Но ако откажете помощта си на нуждаещите се, много скоро ще се озовете на тяхно място.

През 2014 година е много важно да поддържате хармония във всичко. Всеки дисбаланс ще ви лиши от късмет и ще ви принуди да възстановявате дълго нормалния си живот. Но вие сте достатъчно мъдри, за да не рушите това, което сте изградили с толкова усилия. Подсъзнателно ще вършите само постъпки, които ще са във ваша полза. Не е изключено да обърнете особено внимание на физическото и психическото си състояние и да заложите на здравословния начин на живот.

Четете още: Хороскоп на късмета за 2014


Куче

За Кучетата 2014 година ще е трудна. От една страна пред вас ще се открият нови перспективи, ще имате възможност да се реализирате по нов начин. От друга страна обаче може да изпуснете благоприятния момент, съмнявайки се в своите сили и талант. Това на свой ред ще доведе до финансови затруднения и застой в онази сфера, в която досега всичко е вървяло гладко.

Освен това ще трябва да се откажете от това, с което сте свикнали и което прави живота ви спокоен и комфортен. Енергетиката на Коня ще ви донесе тревога и немотивирано безпокойство. Може да имате чувството, че постоянно закъснявате, че някой или нещо ви пречи да постигнете истински успех. Проблемът обаче няма да се крие в някакво външно влияние, а в собствените ви възприятия. Бъдете оптимисти и имайте вяра във възможностите си – така ще постигнете онова, което искате.

Прасе (Глиган)

За хората, родени под знака на Прасето, 2014 година ще бъде натоварена. При това не е изключено всичките положени усилия да се окажат напразни. Едва ли ще успеете да организирате живота си така, че любовните ви терзания да не пречат на работата ви, а работата – на интимния ви живот.

Впрочем ако все пак успеете да си подредите правилно приоритетите, ще сведете загубите до минимум и дори ще спечелите от някаква неприятност, обръщайки я в своя полза.

През тази година ще ви се наложи да страдате в името на справедливостта. Вродената ви честност няма да ви позволи да подминете човек в беда и да си мълчите. Може да се окажете въвлечени в съдебни или политически процеси, за да се борите срещу някакво социално нововъведение, лишаващо близките ви от добри перспективи. Бъдете внимателни – едва ли ще успеете да промените нещо, но неприятностите са ви в кърпа вързани. Мислете повече за себе си.