Автор
Woman.bg

Ким и Кание ще разходят гостите на сватбата си във Версайския дворец!

Сватбата на Ким и Кание няма да бъде само празненство, тя ще се превърне в истинско пътешествие във времето.

Двойката ще организира частно посещение на най-популярния френски дворец, този във Версай. Визитата ще се състои ден преди сватбата - на 23 май.

Дворецът във Версай е домът на най-пищния кралски двор след рухването на Римската империя. Той е построен в зенита на величието на френската монархия. Луи ХІV се премества тук от Париж със своя двор и свита от 20 000 души!

Четете още: Кание и Ким ще изненадат гостите си с розов басейн

Версайският дворец става символ на кралското разточителство. Неговата най- запомняща се зала е монтираната 73-метрова Огледална зала (Galérie des Glaces), чиято стена към парка е прорязана от седемнайсет големи сводести прозореца, а отсрещната стена се състои от 357 блестящи огледала, които са били свидетели на много натруфени балове, сватбата на Луи ХІV и Мария Антоанета, както и подписването на Версайския договор през 1919 г.

Пищните барокови Големи апартаменти (Grands Appartements) са също толкова забележителни. Версайският дворец може да се похвали и с невероятен 1000-декаров парк.

Четете още: Моминското парти на Ким

Ким и Кание посетили двореца през януари. Дори имаше слухове, че сватбата им ще се състои именно там. По последни данни влюбената двойка ще сключи брак във Флоренция в крепостта Форте Белведер.

Хора от антуража на "Кимие" вече бяха забелязани във Версайския дворец. Те измервали разстоянието, което гостите трябва да изминат, за да разгледат забележителната сграда и преценявали дали това ще бъде удобно да се случи с официални тоалети.

Четете още: Ким и Кание предизвикаха недоволство: Женят се в крепост във Флоренция