Автор
Woman.bg

Ким и Кание предизвикаха недоволство: Женят се в крепост във Флоренция

Хип-хоп звездата Кание Уест и телевизионната риалити знаменитост Ким Кардашиян ще се омъжат във Флоренция този месец.

Някои от местните жители вече изразиха недоволството си от избраната локация от двойката и казаха, че не искат т.н. "Кимие" да превземат техните забележителности.

Четете още: Вижте поканата за сватбата на Ким и Кание

Сватбата е планирана за 24 май, а церемонията ще се проведе в крепостта Форте Белведере, построена през 16-ти век от династията на Медичите, където днес се провеждат изложби.

Говорителят на кметството във Флоренция потвърди новината и увери, че заплатената сума ще бъде използвана за финансиране на проекти в града, допълва БГНЕС.

Четете още: Моминското парти на Ким

Отдаването на мястото под наем ще донесе на градската хазна 300 000 евро. Страстите обаче бяха допълнително нажежени с наемането и на параклис от 14 в. със стенописи, намиращ се в комплекс, където ще се проведе и тържествената вечеря на знаменитостите. Този лукс ще струва на Ким и Кание още 20 000 евро.

Във Флоренция предстои да бъдат проведени кметски избори и разбира се, някои от кандидатите за поста не пропуснаха да дадат коментара си по случая. Десният кандидат Акиле Тотаро заяви, че това означава "разпродаване на паметниците на Флоренция", а опонентката му Мириам Амато призова "за по-голямо уважение към съкровищата на града".

Четете още: Ким и Клои и техните малки черни рокли

Настоящият заместник-кмет на Флоренция Дарио Нардея, който участва в предстоящите избори като кандидат за кмет, заяви, че по случая се спазват всички правила.

"Ако частните събития и вечери са добре за ресурсите на нашата общност и за нашето културно наследство, мисля, че това е правилно", заяви той.