Автор
Woman.bg

Кекс с мандарини и меко сирене от Марта Стюарт

Днес ще споделим с вас една чудесна рецепта от готварската книга на Марта Стюарт „Cakes”.

Авторката е известна с това, че всичките й рецепти сработват идеално и че не се налага да променяте или доизмисляте нищо в тях, което е достатъчно рядко явление, когато става дума за сладкиши.

Продукти:

* 150 гр. размекнато краве масло;
* 3 чаши брашно;
* 2 супени лъжици настъргана кора от мандарина;
* 1/3 чаша ситно нарязан джинджифил;
* 1 пакетче бакпулвер;
* сока от 1 мандарина;
* 1 чаена лъжица сол;
* 1.5 чаши пудра захар;
* 6 яйца;
* 1 чаша меко сирене тип Филаделфия (може и Крема);
* пудра захар на вкус

Приготвяне:

Загрейте фурната до 170 градуса. Изсипете всичките съставки в една купа и разбъркайте с миксер на средна скорост за 10-12 минути. Намажете форма за кекс с масло и прехвърлете тестото в нея. Печете около час. Проверете дали кексът е готов, като го продупчите с клечка за зъби или дървено шишче. След изпичане го прехвърлете върху дишаща повърхност, докато се охлади леко. Сервирайте го поръсен с пудра захар. Добър апетит!