Много холивудски звезди се борят със сивите коси и правят всичко възможно, за да ги скрият. Някои обаче гордо носят прическа „а ла баба“ и търсят ефектът нба сивеещите кичури нарочно.

Това, че прическата сериозно влияе на визуалната възраст на жената е очевиден факт. Желанието на една жена да изглеждате по-млада, по-красива и по-елегантна е част от женската природа.

За повечето жени първият сив косъм е причина за паника, тъй като сивата коса се смята за признак на приближаващата старост. Според нас обаче сивата коса придава особен чар и зрялост на една дама.

Четете още: Ето как: Щурата прическа на Джесика Алба

Този процес е необратим, затова не се ядосвайте, а по-добре се научете как да се справяте с него. Особено пепеляво сивото е една от модните тенденции, които известни жени като Пинк, Хелън Мирън, Кели Озбърн, Лейди Гага и Риана следват.

Много холивудски звезди, дори в по-ранна възраст, доброволно се сдобиват със сиви кичури, за да са в крак с модните тенденции.

* Риана

* Лейди Гага

* Кели Озбрън със сива коса и лилави краища

Кейти Холмс гордо демонстрира сивите си косми на премиерата на лентата „Life is Amazing“ в Ню Йорк.

Визията й определено се хареса на фенове и модни експерти, но най-много направи впечатление леко прошарената й коса, която Кейти бе вдигната в красив кок.

Черната дреха от есенно-зимната колекция на Michael Корс й стоеше прекрасно, издължавайки още повече стройната й фигура.

35-годишната звезда не крие своите побебели коси и не ги покрива с друг цвят. Няколко отделни бели косъма може да изглеждат доста красиво в кестенява коса, както е при Кейти Холмс.

Генетични фактори определят момента, когато тялото започва да намалява производството на пигменти на косъма. Някои хора забелязват първите бели косми на главата си на 20 години, а други запазват оригиналния цвят на косата си до напреднала възраст.

На някои жени наистина им отива прошарена коса. Сигурно се сещате за ослепителната визия на Мерил Стрийп в лентата "Дяволът носи Прада".

Четете още: Лилава коса за лятото! (видео)