Принц Уилям и Катрин Мидълтън бяха превърнати в кукли Барби, съобщи компанията Мател.

Куклите, създадени по повод първата годишнина от сватбата им през април, могат да бъдат поръчани на цена от 99,99 паунда.

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж са поредните известни личности, превърнати в кукли Барби, след авторката на "Хари Потър" Джоан Роулинг и монакската принцеса Грейс Кели.

Джоан Роулинг

Грейс Кели



Куклите с образите на Уилям и Кейт са високи 29 см и са облечени в пълни сватбени костюми, които са точно копие на оригиналните, носени от двамата на сватбата им в Уестминстърското абатство 29 април м. г. Куклата с лика на Катрин Мидълтън е облечена в дълга сватбена рокля в цвят на слонова кост, миниатюрна версия на сватбената рокля, създадена от дизайнерката Сара Бъртън. В едната си ръка куклата Кейт държи букет цветя. Външният й вид се допълва от деликатен воал с цвят на слонова кост, блестяща тиара и обеци.



Куклата на принц Уилям е облечена в специално създадената червена униформа на ирландските гвардейци. Не за първи път кралската двойка вдъхновява производители на играчки.

Преди сватбата миналата година компанията за играчки Arklu създаде специални сватбени кукли с лика на Уилям и Кейт, предава БГНЕС.