Моделът Катрин Вачева най-накрая успя да осъди мъжа, нанесъл й жесток побой преди няколко години.

Бившият футболист Орлин Орлинов получи условно година и половина затвор с три години изпитателен срок. Отделно му бе наложено да заплати на жертвата сумата от 10 000 лева.

Делото продължи четири години. Орлинов ще трябва да плати и лихвите на глобата си за този период, както и всички разноски по делото.

„Днес е денят, който чакам от 4 мъчителни години... и новината - Орлин Орлинов - ОСЪДЕН!!! СПЕЧЕЛИХ ДЕЛОТО!!! Какво ли не преживях през тези години - заплахи, платени очернящи ме статии, недоверие, критики... Е, успях! Преборих се!!! Благодаря на адвокатката ми, на всички приятели, познати, фенове и журналисти, които застанаха безрезервно зад мен! Правдата възтържествува! Много съм щастлива! Борих се, стисках зъби за всичко, което прочетох за себе си, аз си знам какво ми костваше да се съхраня психически и да устоя на всички удари под кръста!!! Борете се за правата си и не позволявайте никои да ви тъпче, манипулира и злепоставя! Благодаря на всички, които застанаха зад мен през тези 4 г.", сподели самата Вачева.

Орлинов смени трима адвоката през периода на делото и след като чул присъдата бил категоричен, че ще обжалва. Мнозина коментират, че ще му бъде трудно, понеже Катрин Вачева е освидетелствана със средна телесна повреда, за което го съди първо държавата, а след това и миската. Тройните и петорни медицински експертизи, направени на Вачева, ще бъдат непреодолимо препятствие пред опитите на Орлин да преобърне съдебното решение.

Моделката е взела решение да пледира пред съда за по-тежко наказание за футболиста.

Четете още: Катрин: Орлин е едно нормално изглеждащо момче, в което живее психопат

Четете още: Орлин Орлинов лъсна гол (+18)

Припомняме ви, че в началото на 2010 година Орлин Орлинов преби зверски Катрин Вачева. Побоят започва от паркинга пред комплекс "Манастира" в полите на Витоша и продължава в апартамента на Орлинов. След като я завлича насила в апартамента, Орлинов държи жертвата си там седем часа против нейната воля. На сутринта миската успява да се измъкне от насилника с множество травми - счупен нос, комоцио, скъсана устна и охлузвания. Всичко това е описано в експертизите на съдебна медицина. Тогава Катрин Вачева предаде на съда списък с над двадесет имена на момичета, които са се свързали с нея, пострадали от юмруците на Орлинов.