Вие сериозно ли? На 50 ли сте? Готвите ли всяка вечер "манджи" на приятелите/мъжете си? И докато готвите какво правите - гледате риалити шоута? Повтарям: вие сериозно ли?

Е, на мен ми се налага, защото колежките тук ме помолиха да видя какво става в плебейската плява на ТВ удоволствията, така че ето ме - еуфорично подхождам към задачата и гледам, пиша, гледам, пиша, а после ми се иска да се нагълтам с хапчета. Но вместо това пак пиша.

Какво ли щеше да каже Христо Петров a.k.a. Ицо Хазарта, ако му бяхме съобщили преди 5 години, че ще участва като жури и ще оценява половината малоумници от България и не само?! (Установих, че има и малоумници от всякакви други държави, които просто са решили да се явят на одишън, мен, йеъ, ай уил денс фор ю. И се започват едни неконтролируеми замятания на крайници, крайно неритмични спрямо музиката, подскачат. Стига, затварям скобите.) Има ли по-добра батерия от варта, Ице? И, понеже е март месец, очите ти още ли светят с цвета на Баба Марта?

В предишен сезон на някое от тези риалитита в журито беше Криско. Сериозно, в журито. Сега е Михаела Филева. Приятелят ми казва, че имала хубава усмивка и аз съм напълно съгласна - миличка е. Но за първи път чух името ѝ покрай това, че тя е жури на (уж) престижно риалити с конкурсен принцип.

Имаме си и Любен Дилов, но не прекрасния фантаст, а сина му. Фъ-фъ-фъ-фъ-фъъъ, да, имаш много рамки за очила, разбрахме. Леко е срамно спрямо личността на баща ти да оценяваш кандидати с "Хареса ми!" и "Не ми хареса!" - не е нужно да си изготвил 18 аргумента, всеки от които подкрепен с примери и съвети, ама това ми идва малко прекалено, извинявай, Любчо, фъ-фъ.

Хилда, ти си окей. Само свали постоянната усмивка, защото вече наистина си мисля, че този ботокс ще се скапе или пък антидепресантите са станали невъобразимо добри.

Защо Асен Блатечки е с толкова “увиснали” очи и гигантски торбички под тях? Ама нека се наспи хубавецът, спрете да го мъчите! Много харесвам Асен и ако не промените нещо, обещавам да направя специална кампания "Сън за Асен!". Какво му слагате в чашата на бюрото? Не ви ли е срам? Онова по раменете му пърхот ли е?!

Здравей, ти, който си съпруг на Нети и бивш музикален партньор на Момчил. А, да - Дони! Извинявай, бях те забравила, но си много стилен с тази опашка - очевидно фина алюзия играеш спрямо хановете ни от едно време, много историческо, много яко. Публиката не ти разбира половината коментари, по твоите рамене също има съмнителен пърхот, но важното е, че не виждаш стаи с лилави стени и шапки на цветни петна - напредъкът е очевиден и аз много се радвам за теб.

Последно: Зуека и Рачков, ама, момчета, това да не ви е "Комиците"? Скечовете с олигофренски костюми нищо не показват и не доказват освен безпомощността на сценаристите ви. Да се кълчите и да подскачате така на шоу не е добре, но още по-лошо е, че голяма част от публиката се забавлява искрено. Или, викате, то така трябва? Не е луд онзи, който дава зелника, знам, знам. Много зелници, много, браво за свръхпроизводството. Подскачайте, танцувайте, страхотно е. повторете още веднъж за Дядо Маги шегичка - с всеки път става по-забавна!

Не е нужно да съм изчерпателна. Ако чак толкова ви вълнуват двете артистични предавания, гледайте и ще видите. Умишлено не коментирам участниците, за да не ви разваля удоволствието!

P.S.: Фънки, обичам те, виаги те забелязвам, няма как иначе. България търси (някого с) талант като две капки вода.


автор: Ана Островска