Необходими продутки:
2 бр. едри картофи
200 г сирене Маклер
2 бр. сварени яйца
2 бр. печени червени чушки
1 с.л. брашно
50 мл. бяло вино
1 ск. чесън
магданоз
сол
черен пипер
зехтин
олио за пържене
За панировката:
2 с.л. брашно
2 с.л. галета
2 с.л. ситно начукан корнфлейкс
1 бр. яйце
Начин на приготвяне:
Сипваме картофите в порцеланова чиния, завиваме със стреч фолио и ги готвим в микровълна фурна за 6-7 мин. Изваждаме и
внимателно нарязваме на кръгчета с дебелина около 1,5 см, след което ги запържваме в тиган с малко олио до златист цвят.
В тиган с няколо лъжици зехтин сипваме една нарязана скилидка чесън, малко лют пипер и добавяме брашното. Запържваме го, след което добавяме виното и топла вода. Когато се сгъсти, слагаме нарязаните и изчистени чушки, нарязаните сварени яйца и запържените катофки.
Овкусяваме със сол и черен пипер. Накрая добавяме нарязания на ситно магданоз.
Режем сиренето на кубчета, намокряме го и го панираме последователно в брашното, разбитото със сол яйце и галетата, отново в яйцето и накрая в корнфлейкса.
Пържим сиренето в добре загрята мазнина. Ако имаме фритюрник, пържим на 175°С.
Презентираме картофките със соса, отгоре поставяме сиренцата и декорираме с магданоз.
Рецепта на Chef Петров за предаването "Усещане за жена"