Хиляди излязоха по улиците на Рио за традиционния карнавал, на който ще излязат представители на всичките 15 училища по самба.

Само едно от тях обаче ще грабне трофея и ще бъде победител, а следващата година ще бъде включено в така наречената "елитна група".

Именно този стремеж наелектризира улиците на Рио с енергия, музика, костюми, танци и емоции, съобщи cross.bg

Карнавалът в Рио де Жанейро е помпозен и изпълнен с музика, танци, усмивки и красота. Този фестивал е световно известен със своите Самба паради. Те претворяват шоу, състезание и представяне на различни училища по самба в едно. Обикновено парадите се провеждат на стадиона за самба Самбодромо. Освен парадите се организират още улични партита, балове и др. Приготовленията за фестивала започват около 8 месеца по - рано, като самия фестивал продължава едва 4 дена, но определено има какво да се види там. Всеки трябва да посети този фестивал поне веднъж в живота си.

Очаква се Рио карнавалът да бъде посетен от около 1 милион бразилски и чуждестранни туристи, които ще донесат приходи от 440 милиона долара. Тази година карнавалът ще продължи от 13 до 17 февруари.