Световноизвестният моден дизайнер Карл Лагерфелд не обича да си прави селфита и често използва своя асистент Себастиен като охранител от феновете, които искат да се снимат с дизайнера по улиците.

Лагерфелд, който е творчески директор на марките "Chanel" и "Fendi", сподели пред "Ню Йорк таймс", че според него повечето му колеги нямат особено бързо чувство за хумор, тъй като искат да бъдат приемани сериозно като артисти.

"Не мисля, че повечето дизайнери имат особено бързо чувство за хумор. Те се приемат прекалено на сериозно, защото искат да бъдат възприемани като артисти. Аз смятам, че ние сме занаятчии. Това е приложно изкуство. Няма нищо лошо в това. Ако искаш да правиш изкуство, тогава го показвай в галериите", казва Лагерфелд пред изданието.

Дизайнерът допълни още, че не се чувства заплашен от своите колеги. "Харесва ми когато има много хора, които правят добри неща, защото ти работиш по-добре когато има конкуренция, отколкото когато си заобиколен от второкласни хора. Париж нямаше да беше Париж ако имаше само един", допълни Лагерфелд.

Четете още: Дейвид Бекъм, Том Круз и Гай Ричи с екстремно селфи