Неустоим десерт с мек карамелен вкус и фина текстура, разтапяща се в устата. Днес разкриваме още една от малките сладки тайни на съвременната кухня. Ето как да приготвим карамелени бонбони, които са веган-вкусни.

Продукти за 4 души:

100 мл боев крем

120 г захар

40 г мед или сироп от агава

10 г маргарин

2 щипки сол

Необходими са пет минути, за да подготвите малките десерти, а удоволствието от тях ще трае повече отколкото си мислите.

В тенджерка смесете захарта, сиропа от агава и соевия крем. Изчакайте да заври на тих огън, като разбърквате регулярно, така че карамелът да не залепне за дъното.

Оставете да ври в продължение на десет минути и щом сместа се сгъсти, премахнете я от огъня.

Добавете маргарина и солта. Разбъркайте.

Сега остава да разстелем карамела върху тава, покрита с готварска хартия. Изчакваме да се втвърди (леко) преди да оформим бонбоните. За тази цел можем да използваме ръцете си, следвайки фантазията си или да изберем формички, с които да придадем желаната визия на карамелените парченца.

Оставяме в хладилника преди да сервираме.