Замисляли ли сте се колко пъти през деня проявявате нежност и доброта?

А колко пъти сте подминавали възможността да направите добро, защото сега не е времето за това?

Колко пропуснати възможности да бъдете нежни ще имате през целия си живот?

Според представително международно проучване България е на 9-то място от 17 европейски държави по проява на нежност и доброта. В същото време българите са подложени на най-голям стрес в цяла Европа.

От друга страна българите заедно с турците и португалците са с най-висок процент отговорили, че намират себе си „определено” за нежни и добри.

Затова и ние се запитахме дали реално в ежедневието си успяваме наистина да проявим нежност и загриженост към останалите или забързани и „забъркани” в собствените си проблеми подминаваме подадената ръка или дума.

54% от българите вярват че страната ни би била по-добро място за живеене, ако хората проявяват повече нежност/ доброта един към друг.



Дали обаче сме готови да поемем риска да бъдем добри и нежни и как реално можем да го постигнем.

Нежността и добротата се крият в малките неща, в една непринудена усмивка, в едно закачливо намигване, в подаването на ръка без да търсим нещо в замяна, дори и в интереса към заниманията на другите.

Сигурни сме, че днес можете да откриете и своята капка нежност в сивото си ежедневие и да направите света малко по-добър.

Сторихте ли го и как, очакваме с нетърпение да разберем от вашите коментари.