Подобно на колежката си Сара Джесика Паркър Камерън Диас също навлиза в обувната индустрия.

Още през юли миналата година стана ясно, че актрисата от филма "Палавата класна" ще бъде творчески директор на марката Пур ла виктоар. Балансирайки между снимането на нови филми и работата по книгата си, Камерън Диас успя да намери време и да създаде първата си колекция обувки.

"Когато за първи път попаднах в Пур ла виктоар, видях потенциал, защото всъщност марката нямаше собствена идентичност. Видях това като възможност за създаване на идентичност", разказва актрисата.

Диас е работила с основателя на марката, за да вдъхне живот на идеите си. Предложила да бъде намалена височината на токовете на обувките, както и смелите цветови комбинации. Нейна идея са и детайлите на обувките за по-секси глезени. 80% от колекция есен-зима 2014 са нейно дело.

Четете още: В цветния и шикозен свят на Сара Джесика Паркър


"Не мога да го разбера. Това буквално не е моят език, но опитвам да го науча. С хората от Пур ла виктоар се учим един друг и успяваме заедно", казва Камерън Диас.

Фактът, че по-голямата част от колекцията е дело на актрисата обаче не означава, че името й е изписано някъде. Тя работи с марката в сянка.

Засега обувките на Камерън Диас са налични само в магазините в САЩ, но могат да бъдат закупени и онлайн.

Четете още: Познай марката: Сандалите на Джулия Робъртс