Най-неочаквано фолк звездата Камелия разкри, че тръгва на училище. Поводът да се върне на учебната скамейка обаче не е свързано с това певицата да следва висше образование, а голямото й желание да се научи... да се гримира на професионално ниво. Ментор по Make Up изкуство на Камелия ще бъде нашумялата напоследък и у нас гримьорка Диана Стоенчева. Българката повече от 5 години практикува професията си в Англия и Дубай, работейки за редица знаменитости, светски мероприятия и тв продукции.

През последните три години Диана преподава грим в престижни школи за гримьори по програмата на IMA (International Makeup Accosiation) - Международна Асоциация по грим. Преди месец Стоенчева отвори у нас Make Up School Sofia, на което се записаха десетки мераклии да се учат на занаята. Из между учениците й ще се настани и самата Камелия. Както тя, така и всеки обучаващ се, ще се яви финално на изпит пред официален представител на IMA за сертификат на световно равнище.

Пред Емил Дилчев от предаването на bTV "Cool T" Камелия разкри: "За мен това е едно ново предизвикателство. Искам да се науча да се гримирам и смятам, че намерих подходящия човек в лицето на Диана Стоенчева".
Фолк дивата, чийто последен хит е "Минута живот", ще съчетава уроците по грим и с още едно предизвикателство. Преди седмица Камелия бе обявена за един от менторите в популярното музикално шоу "Гласът на България".

Пред "Cool T" блондинката призна, че в свободното си време обича да рисува и затова смята, че бързо ще се усъвършенства в гримьорските потайности, в които ще я въведе лично Диана Стоенчева, работила за певицата от Girls Aloud Шерил Коул, Седмицата на модата в Лондон и Britains Next Top Model.

"Мога да се гримирам що годе добре, но винаги когато го правя сама и след това си личи, че аз съм го правила", сподели блондинката в интервюто си за bTV. Тя обобщи, че всяка професия има своите тънкости: "В пеенето както има техники да дишаш и как да звукоизвличаш, така и в грима има похвати как да поставиш добре основата, как да очертаеш добре очите, как някой смъкнат клепач с грим - да не изглежда смъкнат. Или как да направиш по-отворени очи, или по-дръпнати. Също така и ружът да е посатвен на мястото, а не скулите да са ти различни", обясни още певицата.