Момичетата от Woman.bg ме помолиха да напиша нещо за нашумелия Калин Терзийски, ако може.

Питам се: ако Крали Марко се завърне, засуче мустак, извади тънка самя дамаскиня, дет' се дипли девет пъти, па замахне со все сила, па отреже му главата, как ще гОвори Калин, Калин още Терзийски, пред всички журналисти, дето ще му се дивят: "Ой, Калинтер, ай, Калинтер, твойта глАва как фръкна!".

Момичета, задачата е непосилна поради няколко причини. Първо - искате да пиша за слаб писател, а аз не обичам да чета слаби писатели, които са станали масови, а после псуват въпросната си публика и ги наричат малоумници. Второ - искате да пиша за човек с IQ на примат, а това не ми е интересно, защото маймуните са далеч по-интересни. Трето - искате да пиша за човек, който играе театър пред камерите на обществена телевизия, пие демонстративно, спинка на диванче по време на репортажа, а някаква актриса, която е млада и за която никога не бях чувала преди, обяснява как той е гений и иска да му помогне. И последно, четвърто - Калинтер бавно и спокойно обясни, че искал да покаже на хората литература, която била различна от тази на Хайтов и Радичков, които (цитирам) правели свирки на Тодор Живков. Judge, I rest my case.

Калинтер, ако четеш това (а ти най-вероятно редовно си проверяваш името в google), стегни се малко и поне по-добре имитирай пиян човек. И чети книжки. Един твой колега и приятел беше казал: "Чети книжки - това създава вкус, вкусът рано или късно се превръща в стил, стилът е отговор на всичко".

Напоследък имам чувството, че и хладилника си да отворя, пак ще видя твоята физиономия. Така че, скъпи ми Калинтерчо, ябълко на окото ми, обичам те, но и Цезар е обичал Брут в последните си мигове. Спри да занимаваш всички със себе си и не забравяй: смъртта е занимание самотно (надали си чел Бредбъри), действай там и стига си ни тормозил. И остави Елен на мира. Беше писал, че живееш "с Елен". То и принц Чарлс живееше с Камила, пък не го обявиха за зоофил, спокойно. И как ще можеш да правиш секс с нея? (За което и сам споменаваш – че искаш!) Не припадай, Калинтер – когато Елен те изхвърли, ела при мен!




автор: Ана Островска