Автор
Woman.bg

“Календар с разкази” - една усмихната книга от млад български автор

Да си български автор е трудно, особено да си издаван български автор.

Издателствата все още приемат с резерви поемането на риска да издават български творци. И все пак, днес е премиерата на третата книга на 26-годишният Александър Шпатов.

Ако сте почитатели на класиката, вероятно трудно ще възприемете разказите на младия писател, който използва съвременния език и начин на общуване в творбите си, т.е. определено би допаднал на младата публика и най-вече на читателите, които обичат на наричат нещата “такива, каквито са”.

За него литературният журналист и поетеса Силвия Чолева казва:

“В кратките му разкази “от съседния блок” читателите усетиха прямотата, динамиката, откриха хумора, подплатен с необходимата доза тъга, огледаха се и познаха своя образ в огледалото – с пъпките и нафукания перчем (защото бяха млади), с намусения поглед (защото виждаха живота си тук и сега), с извинително вдигнати рамене (защото се виждаха как изглеждат отстрани, как ги виждат отвън).”

Новият сборник с разкази на Александър Шпатов “Календар с разкази” ще бъде представен от “Ентусиаст” днес в 18:30 часа в книжарница “Хеликон” във фоайето на Гранд хотел “България ”с участието на Любен Дилов-син, който, като редактор на книгата, споделя, че ни очаква “една усмихната книга, която ще усмихне и вас”.

Участвайте в играта на нашите приятели от пекарна Maretti и може да спечелите Kindle 3!