Мили дами, много често вагината ви се опитва да ви подскаже от какво има нужда и да ви насочва в правилната за здравето ви посока, затова е добре да я послушате.

Влагалището ви е един от органите в тялото ви, които ви изпращат съвсем ясни сигнали, когато нещо не е наред. Сега ще ви разкрием 7 от тях и какво означават те в повечето случаи.

1. Мразя препарата, с който переш

Ако изведнъж при смяна на перилния препарат, усетите раздразнение там долу, то сигурно просто кожата ви има непоносимост към него. Най-добрият индикатор за това е интимната ви зона, защото тя е много по-чувствителна от всяка друга. Ароматизираните препарати много често имат неблагоприятно въздействие върху слабините ви, затова е добре да избягвате силно миришещите прахове и други средства за пране.

2. В овулация си!

Независимо дали искате да забременеете, или се пазите от това, е добре да сте наясно кога сте в овулация. Обикновено тя се характеризира с по-силно течение, или по-точно отделяне на секрет.

3. Моля те, пишкай след секс

Това е задължително условие за поддържане на здравето и хигиената във вагината ви. Чрез секса често могат да ви бъдат предадени бактерии, които вие трябва да изхвърляте след акта. По този начин ще предпазите и пикочния си мехур от бактерии, които могат да го възпалят. Ако не го правите, вагината ви ще ви го върне, чрез дискомфорт.

4. Спри с въглехидратите

Всички обичаме въглехидратите под една или друга форма, но това определено не се отнася и за влагалището ни. Но какво против има то бисквитите, спагетите, хляба и всички други вкусотии? Захарта, която те съдържат, покачва глюкозата в кръвта и осигурява благоприятна среда за израстването на гъбички, познати още като candida albicans.

5. Трябва да отидем на гинеколог

Понякога вагината ви дава много ясен сигнал, който няма как да пренебрегнете и просто се налага да си запишете по възможно най-бързия начин час при гинеколога. Сред знаците може да са нередовен цикъл, болки, щипане, парене, сърбеж и необичайно течение.

6. Спри да ме миеш със сапун и интимни гелове

Вагината ви е издържлива и търпелива към вас, но когато поддържате хигиената й със сапун или интимен гел, тя се предава, защото по този начин и вредите. Нарушавате естественото й pH и баланса между бактериите. Затова ако усетите необичайна миризма и неприятна сухота, то вината си е изцяло ваша и в навиците ви. Всичко, което трябва да правите, когато се грижите за интимната си хигиена, е да се измиете с хладка вода. В противен случай вие излагате влагалището си на опасност от инфекции.

7. Приготви се за оргазъм

Вагината ви винаги ви предупреждава, когато този момент наближава. В този момент се запотявате много и изпитвате приятно гъделичкащо усещане. Нататък всичко е въпрос на интензивност и прекрасните емоции, които споделяте с партньора си.