14-ти февруари е. Обзело ни е празнично настроение и обрисуваме палави картини за романтична вечер с любимия човек. Необвързаните дами пък тичат по салоните за красота, за да изглеждат наистина неотразими на купона довечера, на който със сигурност ще бъде момчето, което харесват от няколко месеца.

Ако се чудите как да се справите с цялата тази еуфория и по какъв начин да използвате енергията на деня в своя полза, прочетете следващите редове, за да разберете астрологичното влияние в този ден и тенденциите, които да следвате за успешен завършек на вечерта.

Тази година 14-ти февруари е белязан от пълнолунието и придружаващото го лунно затъмнение, което се случи няколко дни по-рано.

На какво ни научи пълнолунието в Лъв?

Пълнолунието винаги ни дава шанс да рестартираме живота си и да оставим зад себе си това, което вече не ни служи. Защо точно днес не се възползваме и не затворим една врата, за да отворим друга? Ако отношенията с любимия не вървят, помислете кой ваш модел на поведение може да е причина за неразбирателството, вместо винаги да обвинявате първо него. Ако пък момчето, по което въздишате дни наред, не ви обръща внимание, огледайте се наоколо. Може би по-подходящ за вас партньор стои точно на съседната маса, а вие сте му обърнали гръб.

Фактът, че пълнолунието се случва в романтичния, артистичен и позитивен знак Лъв, допринася за лекотата, с която ще се случват тези трансформиращи процеси. Черната Луна, която прави секстил с Луната, придава на събитията емоционален интензитет и лекува всички душевни рани, нанесени от раздялата ни със старите модели, с които сме свикнали.

Лъвът изпитва силна необходимост да бъде обичан, благославян, ценен и обгрижван. Затова не пестете сили, средства и въображение да покажете любовта си с най-лъскавите и разкошни декорации, с които разполагате. Усилията ви ще бъдат възнаградени, дори повече, отколкото сте очаквали.

Само грижата за другия достатъчна ли е, за да бъде изживяването наистина незабравимо?


Това пълнолуние ни призовава смело да отворим нежното си лъвско сърце и да заобичаме себе си силно и дълбоко, както никога досега не сме си позволявали. Целта е да преобразуваме натрупаното в нас страдание и болка в сила и мощ. Сега е времето да излекуваме своите рани и да превърнем травмите от миналото в безусловна любов, която да дари нас и околните с облекчение. Ето защо можете да се подгответе за празника, като първо поглезите себе си. Пуснете си релаксираща музика, направете кожата си по-сияйна, медитирайте и практикувайте йога. Няма как да предразположите някого да се чувства добре, ако вие самите не вибрирате на честотата на любовта и блаженството.



Какво да очакваме?

От секстила между Сатурн и Юпитер може да очакваме категоричен, но полярен резултат. Тоест ще изживеем или тотално разочарование, или небивал успех. Нека бъдем оптимисти и заложим на втория вариант. Знаете, че ако не опитаме, никога няма да разберем. А и всеки неуспех носи своя урок, така че при всички случаи печелим. Затова грабвайте половинките си и не пропускайте да завладеете нови хоризонти. За необвързаните пък моментът е перфектен за ново запознанство, което може да прерасне в нещо красиво и истинско, без дори да сме залагали на такъв развой.

Юпитер във Везни подкрепя тези начинания, като носи късмет и съживяване на партньорските отношения. Луната, която също влиза в знака Везни на този ден добавя емоционални щрихи към събитията този ден. Ако очаквате от любимия годежен пръстен, облечете подходяща за случая рокля, защото вероятността да се случи е голяма. Марс и Венера се къпят в огнената и темпераментна енергия на знака Овен, което засилва страстите и инициативността. Задръжките падат и всички са готови да се впуснат в предизвикателни изживявания и експерименти. Да ви подарят скок с бънджи или пътуване до екзотични острови не бива да ви изненадва този 14-и февруари. Меркурий във Водолей ни прави по-толерантни към иновативните и нестандартни идеи, така че единственото, което ни остава е взаимно да им се насладим.

Единственото, което трябва да направим този Свети Валентин, е да задействаме сърцата си, отворени, без предпазни стени и ще бъдем благословени с толкова любов, мир, щастие и радост, колкото не сме си и представяли, че можем да изпитаме.

Нека любовта към себе си бъде по-силна и по-дълбока от всяко едно разочарование или болка, което сме познали. В крайна сметка да се научим да обичаме е основната причина за нашето съществуване.

Автор: Десислава Недева