Автор
Woman.bg

Какво трябва да знаете преди да си изправите косата

Изправянето на косата вече си е цяла наука и като такава има много тънкости, които трябва да знаете, за да избегнете прегарянето на косъма, липсата на обем и сплескването на косата по скалпа.

Ще ви кажем които са най-важните неща, които трябва да знаете преди да изправите косата си:

Максимална температура – 160 градуса

Важно е да знаете на каква температура да оформите косата си. Грешно е схващането, че максималната степен на пресата ще ви осигурни по-добра прическа. Всеки, който редовно изправя косата си, знае, че много високата температура на уреда може да увреди косата непоправимо. Максималната температура, която се препоръчва да използвате е 160 градуса.

Керамична преса

Когато решите да си купувате преса за коса, уверете се, че плочите й са керамични. Керамиката разпределя топлината равномерно. Това е от съществено значение, защото със сигурност не искате преса, която има само няколко „горещи точки”- това ще удължи времето, необходимо за оформянето на косата.

Овлажняване


Преди да изправите косата си, нанесете продукти като защитен спрей или стайлинг крем с топлинна защита. Така косата ще бъде в състояние да издържи топлинната атака.

* Бар Рафаели

Колко често да я изправяте?

В никакъв случай не ви съветваме да използвате пресата за коса всеки ден. Правете това поне през ден-два и не мийте косата си ежедневно. Ако имате прекалено мазна коса, между миенията използвайте сух шампоан или бебешка пудра, за да абсорбирате мазнината от скалпа.

Размер на пресата


Ако косата ви е дълга и гъста, изберете преса с по-широки плочи – те покриват по-голяма повърхност. И обратното – ако косата ви е къса и фина, преса с тесни плочи е идеална за вас.

ВИДЕО:

влог: http://www.youtube.com/user/DARIADARIACOM

Никога на влажна коса!

Никога не използвайте преса върху влажна коса. Това ще причини сериозни увреждания на косъма. Ако от косата излиза пара, докато я изправяте, незабавно прекратете!