Автор
Woman.bg

Какво трябва да има в гардероба на всяка жена

Разговорихме се с колежките и установихме, че има някои абсолютно класически дрехи и артикули, които трябва да присъстват в гардероба на всяка от нас.

Къса черна рокля


Още от времето на Одри Хепбърн тази рокля е задължителна за гардероба на всяка дама, търсеща елегантна визия. Подходяща е практически за всякакви случаи - обикновен работен ден, парти с приятели, бизнес събитие или романтична среща. В новите колекции на някои съвременни дизайнери се носи дори с кецове.



Чанта тип clucth

Още един важен елемент от класическата визия. По-принцип отива на по-строго облекло (вечерна или коктейлна рокля), но спокойно можете да я комбинирате с късо сако и бола или дори панталон и яке.



Червени обувки


... на високи токчета. Не е намигване към класическия еротичен сериал "Дневниците на червените обувки", но е факт, че точно червеното прилича погледите. А едни красиви червени обувки могат да бъдат прекрасен акцент в почти всеки дрешен ансамбъл за първа среща.



Перлите


..., само че истински, нали? Знаем какви са целите на едно перлено колие, но истината е, че таков бижу е семейна ценност. Нека не бъдем твърде авангардни (б.р.: Направо хипстърки!), като ползваме такъв накит с тениска и карирана риза, а да заложим отново на комбинацията с рокля и коса на висока опашка или екстравагантен кок.

Тренчкот


Факт: "тренчкот" звучи по-добре от "шлифер". Но независимо от наименованието такава дреха е необходима в гардероба - особено за пролетта и есента, когато такава визия е подходяща и има ясния полъх на британска елегантност.

Кожено яке

Категорично задължително! Съвсем не е задължително да е рокерско - с всичките ципове и орнаменти, но едно късо и изчистено черно кожено яке практически е сред най-универсалните за комбинация дрехи в женския гардероб за всички времена.



Пантофки


Сложим ли пантофки, моментално се усещаме леки, ефирни и денят ни се изпълва с позитивизъм и слънчево настроение. Пък и тези обувки са прекрасно намигване към класическия рокабили стил.

Бели кецове

Извинението, че лесно се цапат, не би трябвало да присъства в арсенала ви никога. Вместо това в него трябва да има... точно така, бели кецове. Спокойно можете да ги носите както с по-спортно облекло, така и иронично с ежедневна рокля.

А вие какво смятате за задължително за гардероба на всяка жена?



Автор: Благовеста Дамянова