Автор
Woman.bg

Какво се случва с тялото ви по време на сух период

В интернет пространството съществуват множество митове по отношение на това как се променя тялото ни, когато дълго време не правим секс.

Ето и какво всъщност се случва:

1.Вагината ви става по-стегната

Запомнете: вагината ви се стяга, не ставате девствени отново. Просто мускулите ви се стягат, защото дълго време не им се налага да се отпукат. Това не бива да ви притеснява, при първия полов контакт след прекъсването всичко ще се възстанови по старому.

2.При мъжете може да се получи еректилна дисфункция

Рискът от еректилна дисфункция е по-висок при мъжете, които не осъществяват често сексуален контакт, отколкото при мъжете, които водят редовен полов живот.

3.Имунната ви система отслабва

Всеизвестно е, че сексът е прекрасен имуностимулант и хората, които го практикуват често се радват на добро общо здраве. Мастурбирането също помага, но нищо не може да замени удоволствието и ползата от пълноценния сексуален акт.

4.Либидото ви спада

Този въпрос е малко спорен. Някои учени твърдят, че колкото повече секс правим, толкова повече се засилва либидото ни. Други от своя страна подкрепят точно обратното твърдение, което означава, че всичко е много индивидуално.

5.Стресът ви обзема по-бързо

Освен имуностимулант, сексът действа и като мощно успокоително. Затова когато сме в "сух период“ психиката ни е много по-лабилна и стресът ни обзема по-бързо, което води и до други проблеми в организма.

6.Дава отражение и на сърдечното ви здраве

Когато всекидневието ни е напрегнато, няма нищо по-добро за здравето ни от секса. Той ни успокоява и помага да запазим фигурата си. Освен това е важно да знаете, че сексът има и изключително благоприятно влияние и върху сърдечната дейност.