Автор
Woman.bg

Какво разкриват за нас снимките, които споделяме в социалните мрежи?

Какво според вас показват снимките, които споделяме във Facebook и Instagram? Дали разкриват скритите ни комплекси или тайните желания, за които дори и не подозираме, че изпитваме?

Ето някои от най-разпространените видове снимки, които потребителите в социалните мрежи обичат често да споделят:

1. Различни селфита (в огледалото, в асансьора, във фитнеса)

Изобилието нa селфита в даден акаунт говори за прекомерна нужда от признание и одобрение, егоцентричност и суетност.



2. Секси селфита

Нацупени устнички или снимки с акцент върху извивките на тялото...Посланието е: „Аз съм освободена и готова да експериментира млада дама“. Помислете обаче, дали наистина искате толково открито да покажете на света, че сте „на пазара“ и дали реално съществува мъж, който ще желае сериозна връзка с момиче като вас.



3. Снимки с гаджето

Това е демонтрация на връзката ви и показва, че я приемате сериозно и имате дългосрочни планове за бъдещето с този човек. Тези снимки крещят: „Не съм сам! Аз съм обичана и ценена!“ Ако откриете, че и вашият Facebook профил е пълен с подобен тип фотоси, явно е време да се запитате: „Защо го правя? Какво искам да кажа на света?“ Може би те показават скритата ви нужда да се докажете пред някой бивш или просто да изтъкнете своето предимство пред приятелките си.



4. Групово селфи

Ако профилът ви в Instagram е пълен със снимки, на които се забавлявате с приятели, помислете дали не изпитвате вътрешна празнота и самота. Може да бъде индикация и за това, че принадлежността ви към определена група ви ласкае. Тези снимки заявяват: „За мен е чест, че бях избран да бъда част от тази група.“



Четете още: Тя превзе космоса с рекорд

5. Деца

Има два варианта: ваши снимки като деца, което разкрива отегчение и умора от това да бъдеш зрял индивид – отговорности, ипотеки, заеми; и фотоси на вашите деца, които носят посланието: „Аз съм майка и това е огромно постижение в моя живот.“



6. Животни

Зависи какви снимки предпочитаме да споделяме в социалните мрежи. Ако профилната ви снимка често изобразява диво животно като пантера, лъв или вълк, това е сигурен знак, че много искате да бъдете смел и силен, но всъщност не сте. Жените обаче много често постват умилителни фотоси и клипчета със сладки котенца и зайчета, които говорят за сантименталната им и детинска природа.



7. Природа

Ако често споделяте снимки на пейзажи, то вие несъмнено сте личност, която чувства удовлетворение от живота си. Постигнали сте всичко, което искате и сега е време да се насладите на природата. Но може да показва и отегчение от ежедневните ви задължения и нужда да останете насаме със себе си.



8. Изискана визия

Колкото повече снимките ви намекват, че сте пленителна, добре облечена, с лъскав телефон, скъпа кола и маркови дрехи, толкова е по-голяма нуждата ви да бъдете харесвана и възхвалявана. Помислете за по-здравословни начини да повдигнете самочувствието си, което не е обвързано от лайкове и виртуална действителност.



9. Пътешествия

За някои снимките от почивки и екскурзии са демонстрация на висок стандарт на живот и тихичко нашепват: „Виж къде мога да си позволя да отида на почивка“. Според други те представляват просто материално доказателство за състоялото се събитие. И вие сте били на Айфеловата кули и сте се „чекнали“ от там. Честито!



10. Храна

Не говорим за професионалните кулинарни блогъри, разбира се. Снимка на странно изглеждащо блюдо в изискан ресторант е сигурно доказателство за стремежа ви към самоутвърждаване и самоусъвършенстване.



11. Екстремни снимки

Скачането с парашут и покоряването на планински връх се увековечава от хора, които искат да покажат на света, че притежават качества като кураж, сила, надеждност и издръжливост.

Екстремните селфита (на върха на небостъргач, влак и др.) са сигнал за нуждата ви от признание и желанието да бъдете забелязан, да се чувствате жив.



Четете още: Фитнес блогърката, която ... не се бръсне

12. Смешни снимки

Както сигурно се досещате, този вид фотоси изобилстват в профилите на уверените хора, които имат чувство за самоирония. А може би просто така прикривате проблемите си?



13. В офиса

Не е тайна, че кариеристите са склонни да споделят по-често от обичайното снимки от работното си място. За тях е важно да покажат на възможно най-много хора, че са топ специалисти в своята област и високият професионален статус е важен за тях.



14. Оформление на отделни обекти

Авторите на подобен род снимки се стремят да разкрият нетрадиционните си наклонности и респективно са израз на тяхната креативна и артистична природа.



15. Реални снимки без филтри и фотошоп

Ако не се страхувате да споделяте снимки, на коите се виждат всичките ви несъвършенства, това определено говори, че се приемате такъв, какъвто сте. Ако пък не сте сменяли профилната си снимка откакто имате акаунт във Facebook, то със сигурност сте човек, който използва социалните мрежи за комуникация с колеги и приятели, а не като средство за самоизтъкване.