В секса възникват проблеми, за които жените избягват да говорят. Ето най-често срещаните сред тях:

Номера от порното

По същество по-голямата част от позите, които виждаме в порно филмите, могат да попречат за пълноценното удоволствие в реалния секс. И макар да не се оплакват излишно, повечето жени не намират нищо кой знае колко приятно в секс изпълненията от порното, към които мъжете често прибягват. А и самите мъже не признават, че в леглото правят някои неща, защото са били "яки" на екрана, а не защото те наистина носят изключително удоволствие. Изводът е, че ние жените сме се научили да бъдем търпеливи и с разбиране да изчакваме пъртньорът ни да се наслади на позата от екрана и да премине към онези малки, простички, но толкова приятни секс "схватки", които носят удоволствие и на двамата.

Четете още: Пренебрегвани ерогенни зони

По-дълъг секс не означава по-добър

Вярно е, че жените не са особено доволни, когато мъжът свършва още в самото начало. Красивата половина на човечеството харесва половия акт, който трае все пак повече от минута-две. Но това не означава, че сексът трябва да се превръща в поле за мъжко доказване на издържливост. Ако мъжът с гордост демонстрира, че може да прави секс без свършване повече от час, има огромна вероятност след 30-тата минута партньорката му отчаяно да се моли на ум той да свърши. Но се бои да му го каже, за да не засегне достойнството му. Ето тук е мястото да споменем една физиологична особеност при жените - способността на влагалището да отделя смазващото вещество е ограничена и от удоволствие един секс маратон може да се превърне в мъчение.



За оргазма откровено

Мъжът пробва и така, и иначе, но партньорката не стига до оргазъм. И в крайна сметка осъзнава, че не знае как да я задоволи. Жената обаче отлично знае как да получи своята порция супер удоволствие, до което неведнъж е стигала сама. Проблемът е, че се притеснява да си го признае, защото е твърде възможно партньорът ѝ да не я разбере. Ако обичате да си доставяте удоволствие с вибратор, например, сигурно си мислите, че присъствието на машинката в леглото би унижило мъжкото му достойнство? Или ако имате нужда от повече любовна игра и време да се отпуснете и свършите, ще му се стори скучно и отегчаващо? Ако можете да се сетите и за още подобни примери, май е време да обсъдите сексуалния си живот старателно. Само че не го правете по време на секса, най-добре поговорете за това в "неутрална обстановка".

Четете още: Любопитни факти за клитора

Разкрасяване на реалността

Има жени, за които наистина е трудно да стигнат до оргазъм, но не споделят това, за да не разочароват "половинката си". Те имитират оргазъм, но в един момент започват да избягват секса, защото се уморяват от безкрайните преструвки. Всъщност, дори и да не си признават, по-голямата част от приятелките ви също имитират оргазъм и то доста често. Това е нормално за жените, защото една от основните ни цели в секса е не само да получаваме удоволствие, но и да даряваме такова и то по различни начини. На практика всички се стремим да покажем удовлетворение в този момент и го правим чувствено и дръзко, а това много се харесва на мъжете. Това е вид признание за уменията им да ни доставят удоволствие. Целият този процес можем да опишем като разкрасяване на реалността, която обаче е част от играта. И ако не искате да имитирате оргазми, то пуснете малко повече възбудени стонове и ще превърнете половия акт в още по-чувствено изживяване както за него, така и за самите вас.



По-леко с критора!

Това е един от най-честите съвети по темата. Липсата на нежност спрямо зърната също е често критикувана. Оралният секс на мъжа се оценява от нежния пол повече заради ентусиазма и чувствеността, отколкото заради техниката. Разбира се, известна доза грубост е допустима, но без "пресолване".

Четете още: Размерът има значение за оргазма на жените