Фотостареенето на кожата се появява вследствие на прекомерното ѝ излагане на ултравиолетовите лъчи.

Отговорни за фотостареенето са основно UVA лъчите, които проникват в дълбоките слоеве на кожата и разрушават структурата на колагена и еластина. Самият процес отнема време, но е доказано, че хората в райони с интензивно слънчево греене могат да развият белези на фотостареене още в 20-те години на своя живот.

Фотостареенето предизвиква ранна поява на бръчки и понижава защитните свойства на кожата. То може да се прояви във вид на фини бръчици, пигментации и засушаване на кожата. Признаците на фотостареенето се проявяват първо в зоните, върху които най-често въздействат UV лъчите: откритите участъци на шията, лицето, деколтето, ръцете и раменете. Трябва да бъде отбелязано, че степента на фотоувреждане на кожата зависи от цвета на кожата и продължителността и честотата на излагане на слънце.
Фотостареенето води не само до външни изменения в кожата, но и повишава риска от развитие на онкологични заболявания.

Прекомерното излагане на слънце намалява защитните функции на кожата и тя вече не е в състояние да се пребори със свободните радикали.

Френската дермокозметична лаборатория SVR разработи специална програма за борба с фотостареенето. Дневният крем Defense anti-age crème SPF30 (50ml) не само защитава кожата от вредното влияние на UVA/UVB лъчите, но и засилва клетъчното обновяване чрез патентована технология със стволови клетки от растителен произход. Активните съставки в продукта стимулират дейността на собствените стволови клетки в епидермиса, борят се с действието на свободните радикали и хидратират кожата.

Нощният крем Hydracid C20 (30ml) придава по-голям тонус и блясък на кожата чрез 20% концентрация на витамин С. Продуктът стимулира клетъчното обновяване, засилва синтеза на колаген и намалява въздействието на външни агресивни фактори (пушек, слънчеви лъчи и замърсяване).

Комбинацията на тези два продукта предлага пълна програма за борба с кожното фотостареене.

Научете повече за тях в секцията Anti-age на www.farma.bg