Ако имате проблеми със зъбите или ви се струва, че не са достатъчно бели, следващите 10 съвета определено ще ви бъдат от полза.

Кой знае? Може да промените живота си.

Жените с идеални зъби...

... често посещават зъболекаря си за контролен преглед и почистване

Личният ви зъболекар трябва да определи честотата на посещенията ви. Ако зъбите ви по принцип са в добро състояние, би трябвало да се преглеждате веднъж на 6 месеца.

Ако имате проблеми (кариеси или болни венци) сигурно ще ви препоръча да се преглеждате на всеки 3 месеца. Най-добре е да взимате превантивни мерки, ще ви струва по-малко пари и нерви.

... имат електрическа четка за зъби

Много хора не знаят точно как да си измият зъбите. Истината е, че трябва да правите съвсем малки кръгчета, които най-добре се получават с електрическа четка. Освен това миенето с нея ще ви отнеме много по-малко време, отколкото с обикновена четка.

... почистват зъбите си с конец всеки ден

Много е важно как използвате конеца. Не бива да наранявате венците си. Извивайте конеца около всеки зъб във формата на буквата C. Отстранявайте зъбната плака с нежни движения от ляво и от дясно.

... със сигурност са прибягвали до услугите на ортодонт

Ако искате да имате съвършено прави зъби, трябва да се обърнете към ортодонт.

... носят шини

Безпредметно е да плащaте големи суми за брекети, ако след свалянето им не продължите лечението с шини, защото когато ортодонтът махне брекетите ви, зъбите веднага ще опитат да върнат предишната си позиция.

... избелват зъбите си на всеки 3 месеца

Благодарение на последните иновации няма нужда да харчите месечната си заплата за избелване на зъби. Просто посещавайте зъболекаря си на всеки 3 месеца за избелване и поддържайте ефекта със специален комплект, който ще ви препоръча.

... спазват режим

Миене на зъбите с електрическа четка, почистване с конец, избелване и прегледи при зъболекаря е режим, който трябва да спазвате постоянно. Бъдете последователни, вместо да се мотивирате за една седмица и след това отново да изоставите грижите за усмивката си.

... използват разкрасителни продукти, с които насочват вниманието върху зъбите си

Например гланцът със син брокат кара усмивката да заблести, докато червеното прави контраст с бялото и прави зъбите по-бели.

... мият зъбите си с избелваща паста, за да премахнат петната

Петната са неизбежни. Основни техни причинители са червеното вино, кафето, чаят и газиранине напитки. Затова трябва да се миете с избелваща паста всеки ден.

Ако имате силно чувствителни зъби, я използвайте веднъж седмично.