След близо 300 ревюта и представяния, някои от които изключително зрелищни, Седмицата на модата в Ню Йорк завърши с планираните дефилета на Ralph Lauren, Calvin Clein, J. Mendel и Marc Jacobs.

Прожекторите вече се обръщат към Лондон, който поема щафетата.

Тенденции

Нюйоркската пролет-лято 2015 е белязана от категоричното завръщане на памучните материи на каре и райе, много къси горнища с дълбоко деколте, често съчетани с поли и панталони с висока талия.

Множество цветни апликации при Michael Kors, Carolina Herrera и дори Victoria Beckham, свободно падащи поли под коляното, сандали на платформа и материи, заемани често от света на спорта.

Carolina Herrera



Металическите тъкани присъстваха в спортните сака и шлифери на Peter Som, Versus Versace.

Peter Som

Versus Versace

Шапките бяха главозамайващи при Donna Karan, Thom Browne и Tibi и по-скромни при J. Crew.

Donna Karan

Thom Browne

Двама моделиери представиха първата си линия обувки – Prabal Gurung и Victoria Beckham.

Prabal Gurung



Ревюта спектакли

Изместването на границите изглежда беше ключовата дума. Tommy Hilfiger представи колекция на "Парк авеню" на фона на измислен рок фестивал от 70-те години на миналия век. Ревюто беше открито от Джорджия Мей Джагър, дъщерята на Мик Джагър.

Tommy Hilfiger

Ralph Lauren се отказа от традиционното дефиле за линията си "Поло", като предпочете зрелищна прожекция в 4D формат на гигантски воден екран на брега на езерото в Сентръл парк.

Марката Opening Ceremony представи новата си колекция под формата на театрална пиеса, поставена от режисьора Спайк Джоунс.

Представянето на линията Marc by Marc Jacobs беше под формата на рейв парти със силни лазери, а англичанинът Гарет Пю, който за първи път участва в Ню Йорк, предложи спектакъл без нито един манекен на подиума. Те бяха заменени от танцьори, гигантски екрани и изкуствена мъгла.

Звезди

Поп певиците Бритни Спиърс и Майли Сайръс направиха първите си стъпки в модата. Първата представи линия бельо, а втората – цветни колажи от напълно разнородни модели в сътрудничество със стилиста Джеръми Скот.

Малко след като спечели Ю Ес Оупън, Серена Уилямс също представи първата си шикозна, цветна и спортна колекция.

Дейвид Бекъм си сътрудничи с модната марка Белстаф за линия якета за мотористи.

Много звезди можеха да бъдат открити сред зрителите на ревютата, сред които Риана, Ники Минаж, Дженифър Хъдсън, Сара Джесика Паркър.

Любопитно

Всички гости на ревюто на Оскар де ла Рента откриха на седалката си плюшен слон и писмо, подписано от Хилари и Челси Клинтън. Това беше много бляскав начин за осъждане на избиването на слонове за трафик на слонова кост.

АФП