В началото на една връзка е прекрасно - той е почти идеален и обръщаме внимание само на положителните му страни. С времето обаче все повече започват да ни дразнят негативите на нашия избраник. Ще се ограничим да изброим най-неприятните аспекти във външния вид на един мъж, които могат да ни побъркат, като умишлено ще пропуснем глас, изказ, походка, маниери и ще се съсредоточим върху по-конкретни визуални детайли.



Лоша хигиена

Не се виждала ли? Само така си мислите. Мазната коса, неподдържаните нокти на ръцете, пожълтелите зъби, непраните дрехи - това е съвсем видимо от всички и е кошмарно. Такива неща определено ни правят впечатление.

Прическа

Просто няма как да харесаме мъж с прическа ала "живея на улицата". Истината обаче е, че не е особено привлекателно господинът да е с повече продукти на косата си от нас и да може с твърдата си прическа да среже масата за вечеря. Всякакви футболни класики като "отпред късо, отзад модерно" и "искам да бъда петел" също не са най-добрият избор.

Облекло

И тук клош-хипстърията не важи. Точно като в онова визуално сравнение на хипстър и клошар - хипстърът имаше MP3-плейър (а според нас трябва да си е истински уокмен). И отново споменаваме другата крайност: не е съвсем нормално един истински мъж да изглежда като кукла Кен с дрехи като от последното прет-а-порте.

Аксесоари

Твърде позьорските дребни детайли са много, ама наистина много неприятни. Никакви огромни и бляскави лога, никакви мегаскъпи часовници, никакви златни гривни и ланци, никакви очила със скъпоценни камъни - всички те са индикация не за грижа за външния вид от страна на мъжа, а за нарцисизъм и прекомерно самовглеждане, а това не е особено мъжко.



Пак аксесоари

... само че този път твърде женски. Често във висшата мода се следва една много андригинна линия, в която мъжките и дамски аксесоари спокойно се разменят и една огромна шапка с мека периферия не означава, че си магьосник или парижанка на средна възраст, а съвсем нормален мъжки модел, който е прекалено маниерен. Нямаме против такава мода, но нека мъжете около нас не изглеждат така или пък с ръкавици до лактите.

Обувки
Жените определено държим на чистите и добре изглеждащи мъжки обувки. Това не означава, че трябва да са официални и подходящи за сватбата на прабаба ти. Но пък е задължително да не са кални и мръсни, както и кошмарно износени. Пък и е ужасно глупаво да е по маратонки на някаква по-официална интимна вечеря например.


Автор: Благовеста Дамянова