Кейт Мидълтън и принц Уилям очакват своето второ дете да се появи съвсем скоро. Спекулациите покрай това дали ще е принцеса или отново принц не спират.

Ето и всичко, които трябва да знаете за второто кралско бебе:

Кога се очаква Кейт Мидълтън да роди?

Първоначално бе обявено, че терминът на Кейт Мидълтън е някъде от средата до края на април. Според британските медии датата ще бъде 25 април. Появиха се и слухове от приближени на кралското семейство, които твърдят, че кралското бебе може да се роди и по-рано – на 22 април.

Принц или принцеса?

Все още няма официално изявление дали кралското семейство очаква момче или момиче, пише bTV. Според залозите в британските букмейкърски пунктове, шансовете да се роди принцеса са много по-големи и 68% от населението е заложило на това. Но спекулациите не стихват, като се появи непотвърден слух, че Кейт Мидълтън е закупила синьо бебешко палтенце.

Какво ще е името на кралското бебе?

Според непотвърдена информация от британските медии, ако се роди момиче, най-вероятно е да се казва Алис, като други варианти са Шарлот и Елизабет. Ако се роди момче, вариантите са Джеймс, Артър и Александър. Престолонаследникът принц Джордж ще стане батко.

Къде ще роди Кейт Мидълтън?

Тук вариантите са няколко, в зависимост къде се намира тя, когато раждането започне. На първо място е болницата, в която се роди принц Джордж – частна болница St. Mary в Лондон. Ако кралското семейство е в Кеймбридж по това време, бебето ще се роди в болница Queen Elizabeth, а третата опция е Кралската болница в Бъркшир, Рединг.

Как ще бъде обявено?

При появата на принц Джордж медиите бяха уведомени, че раждането е започнало. Този път обаче се очаква да няма никаква информация за това до след самото раждане. Тогава от Кралския дворец ще бъде публикувано официално съобщение с името, пола и теглото на новия член на семейството.

Кога светът ще види бебето?

Според това как е преминало раждането се очаква кралското бебе да бъде показано още на следващия ден.

А след като се роди?

Кралското семейство ще се прибере в лондонската си резиденция, където ще бъдат посетени от Кралицата. След това ще се приберат в Amner Hall, където се очаква да изкарат лятото. Принц Уилям ще получи две седмици отпуска от новата си работа като пилот на хеликоптер на Бърза помощ, а Кейт ще е в майчинство поне пет седмици. След това ще се завърне към официалните си кралски задължения.