Мислите, че само жените могат да забележат грешките и недостатъците в грима? Уви, мъжете не са слепи за тях и вярната им на всичко естествено природа ги отчита по-бързо и точно отколкото си мислите.

Попитахме 20-ина мъже в близкото ни обкръжение и получихме почти идентични отговори на въпроси, свързани с грима на жените.

Четете още: Съвети за красота, които трябва да предадем на дъщерите си

Фон-дьо-тен в повечко

Цялото наслагване на коректор, фон-дьо-тен, пудра, бронзер и руж е абсолютно ненужно в ежедневието. Колкото и леки продукти да използвате, не можете да избегнете ефекта маска, който те създават. Тази неестественост се набива на очи и със сигурност е едно от най-безсмислените женски усилия за разкрасяване според мъжете. Вместо това заложете на лека основа за грим или BB крем в нюанс, подходящ за кожата ви, нанесете малко основа за сенки върху клепачите, освежете скулите с нежен руж и бъдете сигурни, че ще изглеждате прекрасно.

Четете още: Грешки при гримиране

Мнението им за гланцовете

Мъжете НЕ обичат гланцове – нито на вкус, нито на вид. Прекалено лъснатият и изкуствен ефект, който създават на устните, се разминава с всяка "нормалност“ (както се изрази наш колега). Затова пък, матовите червила в нежни и естествени нюанси, както и простичкият вазелин, влизат в списъка с приемливи и дори привлекателни дамски глезотийки за разкрасяване.

Сенки в цветовете на дъгата

Сенки в зелено, лилаво и прочие цветове на дъгата, щедро обогатени с бляскави частици, са абсолютно необяснимо явление според мъжете. Те са подходящи за... театрално представление.

Четете още: 10 престъпления срещу хубавата кожа

Изкуственият тен е...

... ужасен! Това е единственият коментар. А, има и още един - „слънчасал морков“.

Драматичен грим

Според мъжките възприятия, твърде драматичният и силен грим променя коренно чертите и цялостното излъчване на жената.

Твръде много парфюм

Това е сред най-дразнещите неща в женските ритуали за красота – в буквален и в преносен смисъл. Едно ухание, независимо дали е сладникаво, флорално или по-тежко, е приятно, когато не се натрапва от метри в носа на околните!

И все пак, нека споделим и нещо, което мъжете много харесват – меката кожа. Затова дами, можем да пропуснем многото грим и парфюми, заменяйки ги с добър хидратантен крем.