Нова прическа, ходене на високи токчета и блестящ тен са сред нещата, които карат жената да се чувства желана и секси.

Ярко червено червило, перфектно гладки крака и малка черна рокля също оказват положителен ефект върху психиката на дамите, установява ново проучване, което изследва какво кара мъжете и жените да се чувстват уверени в себе си.

Докато мъжката самоувереност се крие в похвалите на работното място, гладката кожа на лицето и новия костюм, и двата пола са единодушни, че един красив слънчев ден, резервация за кратка почивка и придобиването на нови умения изграждат по-голямо чувство за увереност у хората.

Четете още: Вижте новото секси тяло на Джесика Симпсън

Според резултатите от проучването мъжете са най-самоуверени, когато си направят уговорка за романтична среща с непозната жена, а жените, когато получат покана за подобно прекарване на вечерта.

30% от мъжете се радват, когато непознат се обърне уважително към тях, например с "господине", а дамите са във възторг всеки път, когато случаен човек на улицата им направи комплимент за теглото.

Според проучването една на всеки пет дами и 15% от господата са на мнение, че увереността и самочувствието идват отвътре, а не се дължат задължително на финансови възможности и професионални позиции на високо ниво.

Четете още: По време на секс си мислите за... ?