Колкото и странно да звучи, това дали харесвате алено червило или тоник за лице може да каже много за характера ви. Прочетете този материал, познайте се, вкарайте се в правия път и продължавайте напред - всичко зависи само от вас.

Маниак по поддръжката


Какъв е: Кожата ви изглежда идеално. И вие много добре го знаете. Нищо чудно - след като сте хвърлили толкова усилия за откриване на идеалната програма за поддръжка на кожата от 10 етапа, нямате право да имате дори една малка пъпчица. Готови сте да отделите няколко часа за сутрешно измиване с пяна, четка, гъба за пяна - но с червило в ръцете не ви свърта за повече от две минути.



Какво означава това: Сигурно като малки сте страдали от различни кожни проблеми и решаването им се е превърнало във фикс-идея за вас. Кожата ви може вече да е забравила какво е да има дефекти, но вие все така с ревностно старание ежедневно почиствате лицето си до стерилна чистота. Несъмнен ваш плюс са научните ви знания, получени от специализираните сайтове и редовните посещения при дерматолог и козметик. Вие с аптекарска точност можете да изберете нужната терапевтична програма за един или друг проблем. За жалост сте толкова ангажирани с поддържането на кожата си, че почти не се замисляте за следващите стъпки за разкрасяване. Подготвяте платното, но не рисувате на него. Декоративната козметика ви се струва в най-лошия случай ужасно зло, а в най-добрия - излишен разход. Лицето ви се среща с червилото и ружа само по празници. Жалко!

Минималист

Какъв е: Балсам за устни, спирала, ВВ-крем - какво повече е нужно, за да бъде красив човек? За вас е същинска загадка как може на някого да му трябват едновременно тоник, серум, крем и спрей с минерална вода. Гледате с учудване онези, които носят в чантичката си няколко вида праймер, фиксиращ спрей и различни сенки и червила.



Какво означава това: Човек лесно може да познае кой се крие зад минималния набор козметика, макар че вариантите са няколко, а тоест два. Зад лекия бласък на устните и ВВ-крема може да се крие както уверена в себе си и красотата си жена, така и девойка, която просто се е уморила от самата себе си и вече дори не се опитва да се промени.

В първия случай вие знаете, че по природа сте ефектни и привлекателни. С малко повече грим ще сте готови за червената пътека. Затова умереността за вас е признак на вкус и разумен избор. Вие много добре знаете какво и кога да си сложите, за да подчертаете достойнствата си.

Във втория случай скромният ви козметичен асортимент издава умора. Вие вероятно не умеете да се гримирате, затова всичките ви опити да ползвате ултра-модерни пигменти и ярки червила са завършвали с провал. Струва ви се, че вече сте пробвали всичко и нищо не ви отива. Съветваме ви да се консултирате с професионален гримьор, който ще ви помогне да си подберете грим и да се радвате на по-ярка и ефектна външност.

Мис съвършенство

Каква е: Вие обичате не да експериментирате с различни образи, а да развивате своя собствен, добре обмислен и старателно изпипан. За вас е нещо нормално да станете по тъмно, за да подготвите лицето и косата си за новия ден. Падате си по лимитираните колекции. Те най-вероятно ви привличат не с оригиналността си, а с това, че са редки и недостъпни.



Какво означава това: Най-вероятно сте от жените, които обичат да държат всичко под контрол. В живота ви всичко трябва да е идеално - не само гримът и прическата ви, но и работата, приятелите, хобито. Сигурно сте били отличничка в училище и в университета, но не невзрачна зубрачка, а почетен лидер на класа. Не се виждате без добре направена прическа и изящна очна линия. Не, вие не сте педант - просто умеете да управлявате и планирате.

Глезана

Каква е: Ходите на фризьор веднъж на два дни, записани сте на маникюр всяка неделя до края на годината, за епилация в домашни условия сте чували само от списанията. Ако можехте да ходите всяка сутрин на професионален гримьор, щяхте да го направите. Засега нещо ви пречи, но още малко и мечтата ви ще се сбъдне.



Какво означава това: Този навик също може да се тълкува по два начина. В първия случай сте неуверена в силите си жена, която не е способна сама да реши своите козметични проблеми. Сигурно на 14 години не сте се сетили да откраднете червилото на мама, за да подчертаете устните си за детската дискотека. Когато другите момичета са се опитвали да разберат как се нанася очна линия, вие сте стояли встрани. Сега ви е по-лесно да се обърнете към професионалист, отколкото да преодолеете страха си от козметиката и от собствената си неопитност.

Но тези навици могат да показват и обратното. Вие сте твърде заети с други важни неща, не можете да губите време за лакиране на нокти и къдрене на коса. При това не сте готови и да изглеждате невзрачно. Имиджът и външният вид са много важни за вас, но не са ваш основен приоритет. Затова можете да поверите тези грижи на други хора.

Хамелеон

Какъв е: Вдъхновявате се за нов грим от всичко - известните личности, социалните мрежи, природата, изкуството и дори храната. Щом видите апетитна комбинация от цветове на глазурата на поничка, бързате да пробвате същото съчетание на лицето си. Искрено вярвате, че в красотата няма място за рутина. Днес ще приличате на знойна певица от Барбадос, а утре ще сте двойничка на скандинавска принцеса. Лицето ви познава всички прелести на стробинга, контуринга и бейкинга. Вие сте маниак на тема козметика - но само заради промените, които тя ви дава.



Какво означава това: Такива като вас стават легенди на лъскавите списания и модните блогове. Вие винаги сте в центъра на beauty-събитията, знаете кое е "in" и кое вече отдавна е "out". Не се страхувате да рискувате и това определено ви дава предимство пред другите. Но не всичко е толкова розово. Постоянните промени в имиджа ви показват, че нямате собствен стил. Твърде сте променливи и импулсивни - и това се отнася не само до нюанса на червилото ви.

Козметичен мързел

Какъв е: За вас е нещо нормално да излезете навън с още мокра коса или да се гримирате в метрото на път за работа. Не че нехаете за външния си вид! Вие се гримирате, ходите на козметик, дори имате собствен фризьор. Но всичко правите набързо, на крак, със спиралата в едната ръка и чаша кафе в другата.



Какво означава това: Вие определено се грижите за външния си вид. За вас е важно да изглеждате добре, за да се чувствате добре. При това обаче ваш явен недостатък са разпиляността и мързелът. По-лесно ви е да се научите да нанасяте очна линия в друсащия се градски транспорт, отколкото да станете малко по-рано и да се гримирате като бял човек. За жалост проявявате подобно отношение не само към козметиката, но и към други сфери от живота си. Съветът ни е да се вземете в ръце!