Автор
Woman.bg

Какво да предприемем за имунния срив след есенно-зимния сезон?

Всички знаем, че есенно-зимният период е сериозно изпитание за нашия организъм и заболеваемостта от вирусни, бактериални и гъбични инфекции нараства.

Д-р Мария Папазова дискутира в предаването "На кафе" какво точно трябва да разбираме под „имунен срив“ - сривът на имунната система е в основата на много заболявания. В борбата си срещу болестите човешкият организъм разчита преди всичко на естествените си защитни сили. За съжаление в днешното технологично време това се оказва не особено ефикасно, тъй като имунната система на съвременния човек е много по-склонна към срив, отколкото тази на неговите предци.

- Сривът на защитните сили се дължи преди всичко на влошената екология - замърсен въздух, замърсена вода, некачествена храна и др. Средата, в която живее съвременният човек, е пълна с инсектициди, хербициди, радионуклеиди, всевъзможни лъчения и т.н. Преди десетилетия хората са живели в по-чиста природна среда и затова много по-рядко са боледували от вирусни и инфекциозни заболявания.

- Друга причина за срив на имунната система е стресът.
С течение на времето той все повече се засилва и почти е невъзможно да се спасим от него.
Колкото и да се стори странно на някого, свръхтеглото или ниското тегло също се отразяват пагубно на имунитета. Затова се препоръчва умереното хранене и умереното движение, което бавно но сигурно ни гарантират нормално телесно тегло. Вредни са крайните и еднообразните диети, гладуването, белтъчната недостатъчност, пълното изключване на мазнините и хляба, рязкото покачване или смъкване на килограмите, злоупотребата с алкохол и цигари.

- Силно вреди на имунната система и безразборния прием на антибиотици, противомикробни и противогъбични медикаменти.

- Физическата и психическата преумора, безсънието, нервното напрежение също увреждат имунитета. Редица изследвания са доказали, че защитните функции на организма укрепват най-силно по време на нощния сън - не случайно старите хора казват, че сънят лекува. Той е най-полезен в часовете преди полунощ, затова трябва да се ляга не по-късно от 23 часа.

Според д-р Папазова за нормалното функциониране на организма и доброто здраве е важно да преодолеем „имунния срив” до пълно възстановяване. На помощ в тази битка за здравето идва Имунобор.

Кои са подходящите природни екстракти при „имунен срив”?

Д-р Папазова поставя на първо място кои проблеми атакуваме, откъдето формираме и целите си:

- Повишаване броя и активността на имунните клетки
- Преодоляване действието на възпалителния фактор
- Повишаване на секреторния имуноглобулин А и локалния имунитет
- Потискане активирането на „дремещи” вирусни и гъбични инфекции
- Предотвратяване на обострянето на хронични заболявания

Мощна имуностимулираща комбинация от природни съставки за възрастни са котешки нокът, по дарко мака и мате. Всички те взаимно допълват ефекта си и укрепват имунитета. Бихме ви препоръчали употребата на добавката Имунобор за възрастни като профилактично средство за укрепване на имунната система.

Тя подпомага интензивно организма при остри и хронични вирусни, гъбични ибактериални инфекции. Изключително подходящо средство при хронична умора, силни стресови състояния, срив на имунната система и бактериално носителство.Също така има и анти-туморен ефект.

Добавката повишава жизнения тонус и подобрява общото състояние на организма.

Имунобор е подходящ за прием при често боледуване, профилактика по време на боледуване и във възстановителния период , както и при злокачествени заболявания и хронична умора.

Освен това допринася за нормалното функциониране на храносмилателната система. Проявява антиоксидантно и антистресово действие. Подобрява психическото и физическото състояние на организма и сексуалната способност. Повишава защитните сили на организма.

Можете да се запознаете с цялата серия ИМУНОБОР на фирма Borola - ТУК!

Цена на продукта: 14.40 лева