Автор
Woman.bg

Какви компоненти трябва да има в състава на антицелулитните кремове?

Ако разгледате няколко различни крема, ще забележите съдържание на различни съставки в различни комбинации и съотношения.

Дали масла от шафран, мента, какао, евкалипт, масло от сладък бадем, оризови трици, жълт кантарион, жожоба или екстракт от див кестен, ананас, гуарана, кафе, гликолова и салицилова киселина, камфор, метил никотинат, морска сол, целта е да се улеснява разграждането на мазнините и изхвърлянето им от мастните клетки, да се отстраняват токсините и да се стимулира отделянето им.

Четете още: ЦЕЛУЛИТ – козметичен или здравословен проблем?

Колагенът, или т.нар. еликсир на младостта, здравето и красотата, е козметичен препарат, въздействащ върху причините за стареенето и остаряването на кожата. Той е често срещана съставка в кремовете за отслабване.

Ефектите му са: възстановява еластичността на кожата, поправя дефектите на кожата и нейната защита, изравнява стари белези и изглажда пресните, подпомага корекцията на целулита, подобрява кръвообращението и др.

На каквото и да спрете вниманието си, купувайки козметика – четете, интересувайте се, проучвайте и помнете, че намаленият прием на въглехидрати, увеличената физическа активност и воденето на здравословен начин на живот са ключ към прекрасен външен вид и добро самочувствие, а ако добавим и антицелулитен крем, си гарантираме в по-висока степен еластична и нежна кожа; но кремът е козметичен помощник, а не ефективно решение.

Четете още: Гените казват дали да спортуваме