Автор
Woman.bg

Каква кариера ви предричат звездите? (II част)

Продължение от Част I

ВЕЗНИ

Везните по правило са доста амбициозни в служебната сфера, но често прикриват вътрешното си въодушевление под външно спокойствие. Те са универсални войници, способни да се приспособят км всяка професия, в която се искат такт и дипломатичност. Мога да бъдат страхотни директори, а вроденото им чувство за справедливост би намерило отлично приложение в съдебната система. Стремежът към красотата и изтънченият вкус отваря на Везните път към модната индустрия и дизайна. Те са почитатели на иновативните декорации и украшения. Освен това се отличават с добре развита художествена реч, което ще и помогне да станат добри писатели или журналисти.

Подходящи професии: астролог, интериорен дизайнер, писател, художник, юрист, съдия.

СКОРПИОН

Скорпионите ги влече всичко скрито и тайнствено, затова могат да станат отлични… частни детективи! Маниакалното им желание да разкрият всички тайни на Вселената ще им даде възможност да изградят кариера в областта на психологията, медицинските изследвания или журналистиката. Този знак е свързан също така с добива на полезни изкопаеми и археологията. Скорпионите имат силна памет и могат да оперират с големи обеми информация, което ще им помогне в науката и програмирането. При това обаче са доста емоционални и ако вземат работата си твърде присърце, могат да стигнат до нервен срив или дълбока депресия.

Подходящи професии: следовател, гинеколог, журналист, пазарен аналитик.

СТРЕЛЕЦ


Свободолюбивите и любопитни Стрелци жадуват да пробват нови неща. Не ги плашат никакви прегради и възможни рискове. Много от тях стават частни предприемачи и по правило управляват бизнеса си успешно. Друга важна тяхна особеност е, че често се оказват на нужното място в нужното време, сякаш самата съдба им помага в работата. Те лесно се адаптират към новия екип и могат да правят няколко неща едновременно. Сред Стрелците има много добри спортисти. Привлича ги не толкова високата заплата, колкото работата с нещо метафизично и духовно.

Подходящи професии: ветеринар, свещеник, юрист, писател, педагог, спортист, собственик на малък и среден бизнес.



КОЗИРОГ


Хората, родени под този знак, са страшно амбициозни и неуморно работят за постигане на целите си. Постоянно се стремят към съвършенството, заемат се с всеки проект внимателно и строго. Работят до изтощение и инвестират в кариерата цялото си време, ако са сигурни, че усилията им ще бъдат възнаградени. Козирозите взимат всичките си решения мъдро и разумно, оценят старателно ситуацията. Много са търпеливи и могат покорно да чакат своя ред да се издигнат по кариерната стълбица. Реализират се успешно в строителството, топографските проучвания, сферата на сигурността или дизайна и архитектурата. Козирозите по правило носят пълната отговорност за функционирането на дадена компания и сияят на върха ѝ.

Подходящи професии: банкер, счетоводител, създател и дистрибутор на произведения на изкуството, арт-директор, инженер.

ВОДОЛЕЙ

Водолеите по правило постигат безусловен успех в сферата на комуникациите, електрониката и авиацията. Не понасят рутината – привлича ги всичко ново и необичайно. В работата си Водолеите трябва да бъдат напълно независими и да могат да взимат сами отговорни решения. В нов екип поначало изглеждат тихи и леко отчуждени, но след време се разбират отлично с колегите и стават най-активни членове на персонала.

Подходящи професии: учен, фотограф, астролог, певец, социален работник, изобретател или писател.



РИБИ

Това е един от най-творческите знаци и има огромен художествен потенциал. Рибите витаят в света на своите блянове и фантазии, често биват привлечени от музикалната кариера и танците. Чувстват се в „свои води“, когато работата им е свързана с грижи за другите, независимо дали заемат длъжността на лекар или на духовен наставник. По правило Рибите намират призванието си доста рано и впоследствие работят в онази сфера, която са си избрали по усет. Уви, заради прекомерната си чувствителност често взимат твърде навътре забележките на колегите или началниците, от което после страдат.

Подходящи професии: балетен танцьор, художник, музикант, режисьор, свещеник, рекламен директор или социален работник.