Знаете ли какъв е вкусът на пълното щастие, на романтичните моменти от живота или пък на дребните неприятности?

Няма еднозначен верен отговор.

Едни и същи неща и вкусове се възприемат различно от хора, живеещи на различни континенти. Такова е заключението от проведеното допитване в известна верига кафенета в осем различни страни (Чехия, САЩ, Ирландия, Русия, Индия, Китай, Унгария и ОАЕ).

Но почти всички анкетирани са сигурни, че вкусът по един или друг начин повлиява живота им.

Повечето руснаци свързват най-щастливите си мигове с нещо сладко, а видът на шоколад предизвиква усмивка на лицата им. Казано в цифри 39 % от жителите на Русия се чувстват много по-щастливи, когато ядат шоколад или мислят за шоколад. Междувременно 50 % от тях свързват най-романтичните си мигове и чувството за влюбеност с вкуса на шампанско или вино.



В Индия положителните емоции отново са свързани с шоколада, докато най-неприятни спомени извиква оцетът. За жителите на САЩ негативни емоции събуждат ястията с чили или люта чушка.

Странно, но според изследването вкусът играе важна роля в живота ни и във способността ни да взимаме решения.

Какъв е вкусът на щастието за вас, очакваме да разберем от вашите коментари.

Ако пък искате и вие да се почувствате щастливи и усмихнати, най-бързият път към това е да вкусите натурално блокче шоколад. А защо то да не бъде Anidor, най-новите шоколади на българския пазар, които ви дават невероятната възможност да си спечелите шоколад за цяла година напред.

Как? Разберете повече тук