Продукти за блата:
14 какаови бисквити
85 г краве мляко
1-2 с.л. какао или 80 г разтопен шоколад
Продукти за крема:
900 г сирене крема сирене
200 г пудра захар
250 мл течна сметана
2 с.л. какао
1 пакетче ванилия
2 с.л. ром
50 г шоколад
Продукти за глазурата:
1 бр банан
250 г заквасена сметана
50 г шоколад
3 с.л. прясно мляко
Четете още: Домашна Гараш торта
Начин на приготвяне:
Натрошете бисквитите и ги разбъркайте с разтопеното краве масло и какаото/разтопения шоколад. От получената сме се прави блат на дъното на кръгла тава.
Разбийте сиренето и добавете към него какаото, ванилията, рома и разтопения шоколад. Разбъркайте сместа и я изсипете върху блата.
Поставете чийзкейка в хладилника за няколко минути. Междувременно за глазурата смесете млякото, разтопеният шоколад и сметаната.
С приготвената глазура полейте охладения сладкиш, а отгоре украсете с нарязания на парченца банан.