Продукти за блата:

14 какаови бисквити

85 г краве мляко

1-2 с.л. какао или 80 г разтопен шоколад

Продукти за крема:


900 г сирене крема сирене

200 г пудра захар

250 мл течна сметана

2 с.л. какао

1 пакетче ванилия

2 с.л. ром

50 г шоколад

Продукти за глазурата:

1 бр банан

250 г заквасена сметана

50 г шоколад

3 с.л. прясно мляко

Четете още: Домашна Гараш торта

Начин на приготвяне:

Натрошете бисквитите и ги разбъркайте с разтопеното краве масло и какаото/разтопения шоколад. От получената сме се прави блат на дъното на кръгла тава.

Разбийте сиренето и добавете към него какаото, ванилията, рома и разтопения шоколад. Разбъркайте сместа и я изсипете върху блата.

Поставете чийзкейка в хладилника за няколко минути. Междувременно за глазурата смесете млякото, разтопеният шоколад и сметаната.

С приготвената глазура полейте охладения сладкиш, а отгоре украсете с нарязания на парченца банан.