Любопитството е форма на изследване, която не бива да игнорираме. Днес решихме да надникнем зад стените на детските градини в Япония. Как възпитават децата там?

Първо, детските градини в Япония биват хойкуен и етизен. В хойкуен се обучават деца от 3-месечна възраст. За да постъпи детето в нея, трябва да предоставите документи, удостоверяващи, че и двамата родители работят над 4 часа на ден и не могат сами да осигурят гледането на детето. В такова детско заведение децата прекарват деня от 8 сутринта до 18 часа вечерта, а също така и половин ден в събота.

За етизен майката трябва да предостави справка, че работи. В тази градина детето може да бъде гледано само в часовете между 9 и обяд.

На особена почит в Япония са частните детски градини. Те се водят за елитни и обикновено се намират под опеката на престижни университети. Ако детето има възможност да посещава такава детска градина, то след това може да постъпи в училище и университет без полагане на изпити.

А как е организирано пространството в детската градина?

Децата учат, играят, хранят се и спят в една стая. За обяда в стаята се внасят столчета и масички, а по време на часа за спане се изваждат специални матраци и се разполагат по пода.

Научете още за детските градини в Япония ето тук!