Всяка пролет в Япония хората почитат фалоса, провеждайки ежегоден фестивал на плодородието.

Хиляди японци участват в събитието, което се състои в Нагаока и винаги се провежда на втората неделя от месец март. Традицията бележи началото си още през XVII век и в този ден омъжилите се през последната една година японки обличат булчинските си рокли и възсядат дървена статуя, която е под формата на член. По този начин японците честват плодородието, късмета и щастливия семеен живот. Местните вярват, че докосването на огромната статуя помага на жените с проблеми със зачеването и този празник заема важно място в религията на японците.



Фестивалът в Нагаока не е единственият по рода си в Япония, но е най-големият и носи името "Ходаре". Дървената статуя под формата на фалос е с внушителни размери и тежи над един тон. Тя е символът на плодородието и щастливия семеен живот и поради тази причина всеки държи да се докосне до нея.

Фестивалът "Ходаре" се провежда всяка година малко преди началото на пролетта, като символ на пробуждане и на зараждането на нов живот.

В началото на месец април ще започне и Фестивалът на железния фалос, известен още като Канамара Мацури, който се провежда в Кавазаки.