Автор
Woman.bg

Как тя победи рака и се завърна към балета (снимки +16)

Главно действащо лице в днешния ни материал е едно смело младо момиче, което побеждава рака и се завръща към най-голямата любов в живота си – балета.

Тя се казва Габи Шул и още от седемгодишна започва да се занимава с балет. Момиченцето е истински талант и според треньорите ѝ я очаква обещаваща кариера като балерина. За нещастие обаче когато е на девет ѝ откриват остеосаркома – вид рак на костите, който в нейния случай е поразил едно от колената ѝ.

Майката на Габи си спомня, че когато чуват диагнозата от устата на лекаря, са стъписани. "Дъщеря ми ме попита защо това се случва точно на нея, на което аз ѝ отговорих, че просто понякога лоши неща сполетяват добрите хора. Това, което е важно обаче в момента е, да направим най-доброто, за да се справим със сполетялото ни. Именно това и направихме."

Габи преминава през 12-седмична химиотерапия, след което се подлага на иновационна операция, по време на която ампутират част от крака на момичето и на мястото на премахнатото коляно слагат тази част от крака, която се намира от прасеца надолу, обърната на 180 градуса, така че да изпълнява функцията на коляно.



"След като се подложих на операцията се уверих, че замяната на коляното ми с глезен, е най-правилното решение, което съм взимала в живота си. Истината е, че сега мога да правя абсолютно всичко, което можех, когато имах здраво коляно. Разликата е единствено визуална, но ако се абстрахираш от външния вид, проумяваш, че манипулацията ти осигурява наистина качествен начин на живот."

Днес Габи наистина води пълноценен начин на живот и отново се занимава професионално с балет, но тя дължи това не само на медицинските грижи, които получава, но и на силната си воля. Младото момиче, което днес е на 15, си спомня, че ѝ е трябвало повече от година и сесии с различни физиотерапевти, само за да направи една крачка, но това не я е спряло да преследва мечтата си - отново да бъде балерина. Днес тя се занимава професионално с балет и дори ѝ поверяват водеща роля в различни постановки, доказвайки, че стига човек да има силна воля няма невъзможни за него неща.