Калил Рафити, 46-годишен собственик на верига от фреш барове, е поредното доказателство, че не съществува такова нещо като безнадеждна ситуация или иначе казано - ако вярваш в собствените си сили няма непостижими цели.

Преди 13 години той е бил бледа сянка на сегашното си аз - тежал е едва 48 килограма, бил пристрастен към наркотиците и е живеел на улицата, но решението му да потърси помощ в местен център за борба с наркоманията, променя живота му.

Благодарение на въпросната институция той не само се преборва със зависимостта си, но и намира стимул в живота – да развие свой собствен бизнес.

През 2008-а от центъра предлагат на Калил да започне да прави фрешове във фоайето на сградата. Той с радост приема, а напитките се радват на такъв успех, че след по-малко от година той успява да събере нужните му средства, за да отвари свой бар за здравословни напитки. Заведението е силно посещавано и в рамките на година Калил успява значително да разшири бизнеса си и развива цяла верига от барове за фрещове и смутита в покрайнините на родния си Малибу.

Към днешна дата бизнесът на Рафити, който преди е бил бездомник, е оценен на няколко милиона, а здравословните му напитки, включващи плодови смутита и интересни детоксикиращи комбинации като тази с глухарче, алкална вода и хималайска розова сол, са истински хит и му печелят звездни клиенти от величината на Джерард Бътлър, Арнолд Шварценегер и Дейвид Духовни.