Напоследък доста се говори за Фотошоп.

Съвсем наскоро актрисата Кийра Найтли, която е върл противник на компютърната програма, се съгласи да позира гола за Interview magazine, само ако от изданието обещаят да не променят снимките. По-късно примерът й бе последван от супермодела Лара Стоун.

Друга фотосесия, която предизвика хиляди коментари, е тази на Ким Кардашиян за списание Paper. Да, онази в която държи на дупето си чаша за шампанско. За популярните фотоси от Paper публично признаха, че са били доста обработени с Фотошоп.

Почти всички в модната индустрия също биха споделил, че използват компютърната програма страшно много, поради един простичък факт "реалността не продава".

Разбира се, няма нищо лошо да продаваш фантазии на хората, при условие обаче, че те за обозначени като такива. Това е и основният проблем, заради който Фотошоп е атакуван от мнозина. Истината е, че представата за красотата на женското тяло е изключително изопачена, именно от силно фотошопираните снимки, които ни заливат отвсякъде. Замисляли ли сте се, че ние жените, ежедневно виждаме десетки, ако не и стотици дамски тела, които са силно деформирани и които без да искаме ни влияят?

Четете още: Фотошоп или да: Кендал Дженър е топлес за Love Magazine

Това има изключително пагубен ефект върху по-младите момичета, а според нас и върху жени от всякакви възрасти. Неминуемо всяка от нас се сравнява с фотосесиите и снимките на "перфектни" модели и звезди, които реално са просто една фантазия.