На всеки човек, независимо от зодията му, му се случва да се обиди и разсърди. Но представителите на различните знаци го правят по различен начин. Някои се сърдят от все сърце, а други – тихо и деликатно.

В тази статия ще ви разкажем как реагират различните зодии.

Отново напомняме, че за „чисти“ зодии се смятат само хората, родени между 1-вия и 18-ия ден от месеца. Останалите са повлияни от предишния или следващия зодиакален знак, както като характер, така и като съдба. Това трябва да се има предвид.

Овен (21 март – 20 април)

Четете още: Хороскоп за верността на мъжете

Овните могат дълго време да се преструват, че всичко е наред, особено ако ядосалият ги човек им е нужен за нещо. Но ако прекали, има два варианта за реакция.

Първи: Овенът просто ще забрави за този човек, ще спре да общува с него дори по официални причини. Втори: представителят на знака ще излее бурно върху вас негодуванието си. Овенът определено е способен да „тропа с копита и да си показва рогата“. И тази гледка е доста плашеща, макар представителите на тази зодия по правило да са безобидни. Въпреки заплашителния си вид обиденият Овен бързо ще се вземе в ръце и ще ви прости.

Телец (21 април – 20 май)

Четете още: Вкусовете към определен тип храна се определят от нашата зодия

Търпението на Телците е за завиждане – те не се сърдят за дреболии и никога няма да направят от мухата слон. Представителите на този знак могат дълго да проявяват снизхождение към хората, които ги обиждат. Телците смятат, че повечето груби хора дори не заслужават бурна реакция.

Ако обаче нервирате твърде активно Телеца, рискувате да си навлечете сериозни неприятности. Ако сте зависими от него финансово, той ще започне именно от „орязване на бюджета“ - и то не за отмъщение, а за назидание. Ако това не ви вразуми, „финансовите санкции“ могат да прераснат във физически нападки.

Близнаци (21 май – 21 юни)



Близнаците са абсолютно непредсказуеми. Представителите на този знак могат да се обидят внезапно от шега, на която са се смеели заедно с вас предния ден. При това са злопаметни и ще продължат да ви крещят и да ви правят мръсно, докато не им се извините многократно и смирено.

В зависимост от настроението Близнаците са способни да посегнат физически на ядосалия ги човек, без да се замислят за последиците. Гневът ги заслепява, така че бъдете по-внимателни с тези чаровни създания.

Рак (22 юни – 22 юли)



Раците са много емоционални, затова често се сърдят. По правило обаче наказват не виновника, а самите себе си. Те просто се затварят в себе си и страдат в самота, терзаейки се от обидата и правейки си за пореден път заключението, че животът е несправедлив. Накърнилият ги човек обикновено получава само укорителни погледи.

Ако обидата е твърде жестока обаче, Ракът може и да отмъсти. В този случай ще действа тайно, ще дочака момента, в който „врагът“ му е най-уязвим, за да удари. Впрочем представителите на този знак често предпочитат деликатния психологически тормоз като начин на отмъщение.

Лъв (23 юли – 22 август)



Лъвовете са много самовлюбени и затова се сърдят за какво ли не. При това не крият емоциите си, а веднага вдигат скандал, припомняйки на опонента си всичките му предишни прегрешения.

Представителите на този знак са доста невъздържани в изказванията си и знаят как да обидят човек така, че той дълго да се терзае от думите им. Да настъпиш някого словесно „по мазола“ е запазена марка на Лъва, не се заблуждавайте, че е великодушен. За сметка на това не е злопаметен – той избухва веднага, но и също толкова бързо забравя обидата. Може да си спомни за нея само на следващата такава.

Деви (23 август – 22 септември)



Девите са доста дребнави, затова с удоволствие си „колекционират“ сръдни и обявени за „врагове“ хора. Не че са злопаметни – просто са зли и със силна памет. Девите обаче са педантични натури и няма да отмъстят веднага – те ще отложат това развлечение до момента, когато вече сте забравили, че сте ги засегнали.

Анализирайки всички обстоятелства в живота ви, Девата ще ви удари по най-уязвимото място и ще се опита да го направи с чужди ръце. Освен това и мъжете, и жените от този знак обожават да пускат слухове. Често отмъщават именно по този начин.

Везни (23 септември – 22 октомври)



Изключително лесно е да обидите Везните, тяхното настроение и без това постоянно прескача от див възторг към потиснатост. Представителите на този знак са много чувствителни към всякакви емоционални дразнители, но не умеят и не обичат да отмъщават.

Лесно могат да избухнат, да вдигнат скандал, да се разплачат или да се оплачат на някого, който е готов да ги изслуша, но никога няма да пазят обидата в сърцето си и да правят мръсни номера. Освен това Везните се сдобряват с удоволствие – това им връща душевното равновесие, което е задължителен фактор за тяхното хармонично съществуване.

Скорпион (23 октомври – 21 ноември)



Скорпионите са шампиони в сръдните и отмъщението. При това често повод за обидата им стават постъпки и изказвания, на които представители на други зодии не биха обърнали никакво внимание. А Скорпионите по правило избират нестандартни начини за отмъщение.

Могат да се опитат да ви прокълнат или да ви изсипят стъкла в обувките – това за тях не са „забранени методи“. Обиденият Скорпион може да ви се усмихва приветливо, но това не означава, че ви е простил. Просто изчаква, защото „отмъщението се сервира студено“.

Стрелец (22 ноември – 21 декември)



Стрелците са великодушни, особено към онези, които смятат за по-слаби от себе си. А според представителите на този знак повечето хора са по-слаби. Адски трудно е да вбесите наистина Стрелец, макар че той може да реагира веднага с кратко и бурно избухване на достатъчно малки обиди.

Представителите на този знак могат да помнят с години сериозните обиди. В този случай виновникът е добре да стои далеч от тях – обиденият Стрелец може не само да отмъсти с удоволствие, но и да упражни в пълна сила язвителния си език върху „врага“.

Козирог (22 декември – 19 януари)



Козирозите осъзнават превъзходството си над околните, затова не се обиждат лесно. Нали няма да се сърдите на дъжда, че ви е намокрил или пък на камъка, в който сте се спънали? За представителите на този знак хората са само външни фактори. Козирогът може да си играе с тях, да ги използва, да се забавлява с тях – но сръднята е за слабите.

Впрочем има хора, които могат да изкарат дори и Козирога от кожата му – това са наперените и всевластни личности, които не му обръщат никакво внимание. Но той и на тях няма да отмъсти – просто ще направи всичко възможно те да се заинтересуват от него.

Водолей (20 януари – 18 февруари)



Водолеите са заклети максималисти, затова мнението им за околните винаги е крайно и категорично. Те не прощават обидите, особено ако някой засегне техните принципи, честта и достойнството им. Но Водолеят едва ли ще си позволи да отмъщава. Той просто ще се оттегли от вашата сфера на действие и ще сложи кръст на взаимоотношенията си с вас.

Ако обаче сте много близък приятел или роднина на Водолея, ако представителят на този знак ви обича безусловно, той може да се ограничи с бурен скандал, един месец отчуждаване и може би някакво по-оригинално „наказание“.

Риби (19 февруари – 20 март)



Рибите са чувствителни, емоционални и много обидчиви, а душевните им рани остават отворени много дълго. Представителите на този знак често си спомнят за неприятните ситуации и преживяват отново и отново негативните си емоции.

При това обаче не са особено отмъстителни. Най-тежкото, което виновникът може да очаква от Риба, е дълъг монолог на тема „Аз толкова неща направих за теб, пък ти...“. Ако държите на този човек или просто сте очаровани от него, ще се засрамите от това, че сте го обидили и ще се постараете да се реванширате по всички възможни начини. Точно на това разчитат Рибите.