Храната и храненето като цяло е ритуал за хората, които живеят до 100 години. Те спазват някои прости правила за здравословен и щастлив живот.

Ето ги и тях:

Кралска закуска

Всички знаят поговорката „Закусвай като крал, обядвай като принц и вечеряй като просяк“ или „закуската изяж сам, обяда раздели с приятели, а вечеря дай на врага си“. В съвременния напрегнат и забързан живот обаче много малко хора я следват.

В днешно време вечерята е основното хранене за деня. Хората, които живеят дълго обаче, закусват обилно, някои дори разделят закуската на две – основната сутрешна и втора по-лека и пропускат обяда или го заменят с плод или салата. На човек са му достатъчни средно 650 калории на едно хранене, три пъти дневно и малка следобедна закуска.

Практикувайте „хара хачи бу“

Японският остров Окинава е една от петте зони на дълголетието в света. Именно от там идва и „хара хачи бу“, което означава да ядете докато се почувствате на 80% сити. Ако ви е трудно да прецените кога сте достигнали този процент, отделете 20% от порцията си преди да сте започнали да се храните.

Вижте останалите ето тук!