В любопитно видео от поредицата „Децата реагират“ няколко съвременни хлапета разглеждат и обсъждат една от любимите играчки от 90-те.

Спомняте ли си тамагочитата? На бас, че по-голямата част от вас, нашите читателки, са притежавали електлонния домашен любимец. Носиш го в джоба си и го обгрижваш, когато има нужда – храниш, поиш, лекуваш, дори му чистиш тоалетната.

Но как го възприемат децата днес?

Като начало, нямат представа какво представлява. „Будилник“ е най-масовото предположение. Но също така: пейджър, туристическа принадлежност и т.н.

Други са по-близо с предположението, че това е миниатюрна игра. „Игра, в която се грижиш за нещо“, „ в която се грижиш за домашен любимец.“
„Надявам се, че не е бомба“ - казва едно дете, след като чува как избибипква.

Повечето деца изобщо не са чували за „тамагочи“. Както и не могат да повярват, че това е играчка. Не могат да разберат как се грижиш за него само с три бутона.
Изглежда им сладко, но твърде неопределено (“не прилича на извънземно, но от мен да мине“), твърде пикселирано, както разочаровано отбелязва едно от децата.

След като успяват да го разучат (не им е трудно) неминуемо следва въпросът: „Само това ли можеш да правиш с него? Уау. Колко по-добри са телефоните!“

На въпроса дали играчката е забавна, мненията са по-скоро положителни, но без голям ентусиазъм. Вижте!

Източник: Obekti.bg